KADINLAR BİRLİKTE GÜÇLÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR BİRLİKTE GÜÇLÜ


 

Mersinli kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle; taleplerini haykırmak, ‘sokakları terk etmiyoruz’ demek ve kadınlar birlikte güçlüdür mesajı vermek için Kadın Mitingi’nde buluştu.

AYŞENUR ÖNAL

Mersinli kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Kadın Mitingi düzenledi.

Mersin Kadın Platformu öncülüğünde düzenlenen etkinlik kapsamında Balıkçı Barınağı yanındaki saat kulesi altında bir araya gelen kadınlar, burada yaklaşık 1 saat boyunca çalan müzikler eşliğinde halaylar çekti. Ardından eski Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yanındaki miting alanına kadar yürüyüş yapan kadınlar, ellerindeki pankartlar, dövizler ile attıkları sloganlarla tepkilerini ve taleplerini dile getirdi. Renkli görüntülerin de oluştuğu yürüyüşte, poliste yoğun güvenlik önlemi aldı. Ayrıca yürüyüş yapılan İsmet İnönü Bulvarı çift taraflı olarak araç trafiğine kapatıldı.

Mitingde açıklama yapan Mersin Kadın Platformu üyeleri; şiddete, kadın katliamına, ekonomik krize, savaşa karşı yaşamı savunmak için alanlara indiklerini açıkladılar. Platform üyeleri; baskı şiddet, ayrımcılık, taciz ve tecavüz baskılarına karşı boyun eğmediklerini, direndiklerini ifade ettiler. Ekonomik krizin faturasının kadınlara ucuz iş gücü olarak kesildiğini ifade eden platform üyeleri; “ Eşit işe, eşit ücret sağlanmalı. İş yerinde şiddeti, ayrımcılığı ve mobbingi önleyen düzenlemeler yapılmalı. Şiddet, ayrımcılık, mobbing gerçekleştiği durumlarda etkili bir soruşturma mekanizması kurulmalı ve caydırıcı cezalar uygulanmalı.8 Mart Kadın Emekçilere tatil ilan edilmeli ve ücretli izinli sayılmalıdır. Kadın ve Eşitlik Bakanlığı kurulmalı. İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere kadınlardan yana imza atılan uluslar arası sözleşmelerin gereklilikleri yerine getirilmelidir” diye taleplerini haykırdı. Hayatlarının kendilerinin olduğunu söyleyen kadınlar, “Hak gaspına izin vermeyeceğiz! Birlikte olduğumuzda tecavüz af yasasını engelledik, kürtaj hakkımızı koruduk” diyerek kadınlar birlikte güçlü mesajı verildi.

Kadınlar yürüyüşün ardından Renkler ve Diller Korosu, Jinawaz Korosu ve Feryal Öney söylediği şarkılarla eğlendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA