“İZİN VERMEM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İZİN VERMEM”


 

Şevket Sümer Mahallesi’nde 10 milyon TL yatırımla değerlenen Pazar Sokağı’ndan nemalanmak isteyenlere Başkan Gültak’tan, “İzin vermem” çıkışı geldi. Gültak, bölge değerlenince herkesin sahip çıkacağını öngörerek görerek daha önce alanda iş yapacak satıcılara ilişkin bir liste hazırladıklarını da açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıda HDP’li Meclis üyeleri tarafından Şevket Sümer Mahallesi’nde yaklaşık 10 milyon TL bütçe ile yenilenen Pazar Sokağı’nda yaşana sıkıntılar dile getirildi. Esnafın taleplerinin dikkate alınmasını isteyen HDP’liler, tezgahların kullanımı, gölgelikler ve sokak düzenlemesine ilişkin şikayetlere dikkat çekti.

“ELEŞTİRİLER VAR AMA SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da, Pazar Sokağı’na en az 2-3 defa gittiğini belirterek, “Ya ben başka bir caddeye gidiyorum, ya da siz. Ya o insanlar bana farklı şeyler söylüyorlar ya da size, bir gariplik var” dedi.

Sorunlar, eksiklikler olduğunu ve bunların tespitlerinin yapıldığını aktaran Gültak, müteahhidin hala bölgede olduğunu söyleyerek, “Eksikleri tamamlamadan işi bitirme şansımız yok. Orada 2 hafta sonra işi bitirme noktasına geleceğiz ve bitmeden önce ben bir daha gideceğim.

Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan para almamız gerektiği için tezgahlar oraya kondu ama esnafın tezgahları kullanmamasının nedeni bizim tezgah sahiplerine teslimat yapmamamızdan kaynaklı. Ayrıca biz kendi bütçemizden tüm esnafların istediği şekilde gölgelik yaptık, bitmek üzere. Bunu da ciddi bir maliyeti var. Eleştiriler var ama sorunları çözüyoruz. Orada bir konsept var orayı da çok değiştiremeyiz ama tadilat yapılması gerekiyorsa yerinde değerlendiririz” diye konuştu.

“SİYASİ GÖRÜŞLERİ BENİ İLGİLENDİRMİYOR”

Ancak asıl meselenin bölgede oluşan ranttan fayda sağlamak isteyenler olduğunu ifade eden Başkan Gültak, “Oraya bir düzen getireceğiz, oradaki sayı belli. Tezgahları dağıtacak, herkese yerini teslim edecek o saatten sonra ayrıca tezgah kurulmasına, ara caddenin kapatılmasına gereksiz şeylerin olmasına da izin vermeyeceğiz. Orada şuan belki 200 civarında tezgah sahibi var ama 400 tezgah var orada.

Şuan bir karambol var orada doğru. Ama ben diyeceğim ki; ‘Mahmut bey, Ayşe hanım gelin bakim, bizim yaptığımız tespitlere göre size 20-25 yıldır buradaydınız. Hiç de bırakmadınız. Seni tezgahın şurası, al sana zimmetliyorum. Aradaki tezgahları da kaldırıyorum’. Kirli görüntüler kalkacak, kimseyi de oraya sokmayacağım. Gerekirse zabıtaya tedbir aldıracağım. Çünkü orada şuan yığılma var. Herkes bir karambol yaratmak istiyor ama oradaki emekçilerin emeğini yedirmeyiz. Sıkıntının en büyük nedeni o. Herkes pastadan bir pay almak istiyor ama buna izin vermem. Orada eskiden kim var ise aynısı duracak. Kim olduğu da, siyasi görüşü de beni ilgilendirmiyor.

LİSTE HAZIR!

Bu durum bazılarının menfaatine gelmiyor. Karambol yaratılıyor, bize de sizlere de geliyorlar sürekli. ‘Ben zaten oradaydım’ diyorlar. Biz siyasi tecrübemize dayanarak hem zabıtamıza hem devletimizin değişik güçlerine orada biz çok önceden bir liste yaptırdık. Çünkü bugün bunların olacağını biz öngördük. Değerlenince herkes sahip çıkacaktı. Şuan orada 400-500 tane insan orada tezgah kurmuş durumda. Vallahi devletin kanunları var öyle bir keşmekeşe izin vermem. Geçmişte tezgahı olanlara ben tek tek tezgahlarını teslim edeceğim ve diğer arkadaşları ayıracağız. Orası daha kullanılır bir Pazar haline gelecek” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA