AKDENİZ KABINA SIĞMIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ KABINA SIĞMIYOR


 

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda yapıldı. Belediye konferans salonunda, yapılan toplantıda Akdeniz’de yıllarca ihmal edilen eğitimden gelişime pek çok alana ilişkin projeler için görüşmeler yapıldı.

 “ÇANKAYA İLKÖĞRETİM OKULU MÜZE OLACAK

Meclis toplantısında Çankaya İlkokulu’nun kurtarılması için gerek imar düzenleme çalışmaları da ele alındı. Başkan Gültak; okulun bulunduğu alanın, Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yönetim döneminde planlarda ticari alan olarak işaretlendiğini hatırlattı. Okulu istediklerini ancak alamadıklarını söyleyen Gültak, “Beş binlik plan ile binlik uyumlu olmadığı için ‘kiralayamazsınız’ dediler. Bundan dolayı biz 1/1000’lik planı bitirip, daha sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden binanın kiralanmasını yapacağız. Daha sonrasında Meclisimizin de vereceği kararla, Çankaya İlköğretim Okulu’nu makûs talihinden kurtaracağız. Ticaret Odası da ‘birlikte bir şeyler yapalım’ diyor. Bir bilim müzesi, bir kreş olabilir. Farklı sosyal amaçlı bir hale getirmeye çalışacağız” dedi.

ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR KEŞFEDİLİTOR

Ayrıca Akdeniz’de bulunan okullarda okuyan üstün yetenekli Bilim Sanat Merkezi öğrencilerine, Mersin Üniversitesi Rektörlüğü ile işbirliği yapılarak hayat boyu kendilerini geliştirmeleri yönünde akademik destek, araç gereç, eğitim bursu ve ulaşım desteği vermek konusunda, MEÜ Rektörlüğü ile protokol imzalama konusunda Başkan Gültak’a yetki verilmesiyle ilgili madde de oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Gültak; “Sahada araştırma yapan uzman ekibimiz, 25 üstün yetenekli çocuğumuzu keşfetti. Tabi sayı çok daha fazladır. Bu çocuklarımızı ülkemize mutlaka kazandırmamız gerekiyor. Çok deneyimli hocalarımız ve profesörlerimizle birlikte çalışacağız. Çünkü bu çocuklarımız, geleceğin bilim insanları, yöneticileri, sanatçıları olacaklar” diye konuştu.

ÇAY MAHALLESİ’NDE DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Meclis üyelerinin sorusu üzerine Başkan Gültak, Çay Mahallesi’nde bulunan Ataş Yerleşkesi’nde, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak konutların ihalesinin TOKİ tarafından 24 Şubat’ta yapıldığını belirtti. İhalenin değerlendirme aşamasında olduğunu ve sürecin 1 buçuk ay sürebileceğini kaydeden Başkan Gültak, “Dönüşüme 416 konutla başlanacak inşallah. Artı ikinci etapta toplamda 600 konut yapılacak. Yasal anlamda sıkıntı çıkmaz ise, Çay Mahallesi’nde 1 buçuk, 2 ay içinde temel atılacaktır diye düşünüyorum. Barış Mahallesi’nde de önemli bir noktaya vardık ve olumlu bir sonuca varacağımıza inanıyoruz” dedi.

Ayrıca Akdeniz Belediye Meclisi’nde; Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Mersin’de kurulacak olan “Lojistik Mesleki Eğitim Merkezi” projesi için her türlü iş ve işlemleri yapmak üzere, Başkan Gültak’a yetki verilmesini içeren madde, komisyonlara havale edildi.

Mersin’de; 28-29 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenecek 4’üncü Ulusal Oda Müziği Yarışması için de 10 bin TL+KDV tutarındaki giderin belediye tarafından karşılanması amacıyla, Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği ile yapılacak ortak hizmet protokolünü imzalamak için Başkan Gültak’a yetki verilmesiyle ilgili madde komisyonlara havale edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA