KADINLAR TARLADA DA AZ KAZANIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR TARLADA DA AZ KAZANIYOR!


 

TÜİK’in açıkladığı verilere göre Mersin’de çalışan kadın mevsimlik tarım işçileri erkelerden daha az alıyor!

Haber Merkezi

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Tarımsal İşletme İşgücü Ücret Yapısı, 2019 değerlendirildi. Yapılan açıklamada tarımsal işletmelerde 2019 yılında mevsimlik tarım işçilerinin günlük ücretlerinin bir önceki yıla göre yüzde 17,1 artarak 87 TL, sürekli tarım işçilerinin aylık ücretleri ise yüzde 14,4 artarak 2 bin 422 TL olduğu bildirildi.

Mevsimlik erkek işçilerin günlük ücretleri yüzde 14,9 artış göstererek 94 TL olurken, kadın işçi ücretlerinin de yüzde 17,9 artış göstererek 79 TL olduğu açıklandı. Sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücretin ise, erkek işçiler için yüzde 13,7 oranında artarak 2 bin 486 TL ve kadın işçiler için ise yüzde 22,4 artarak 2 bin 041 TL olarak gerçekleştiği ifade edildi.

KADIN İŞÇİLER, ERKEKLERDEN DAHA AZ ALIYOR!

Tarımsal işletmelerde mevsimlik tarım işçilerine yapılan ödeme Mersin'de kadın işçiler için 74 TL, erkek işçiler için 87 TL olduğu bildirildi. Adana'da tarımsal işletmelerde mevsimlik tarım işçilerine yapılan günlük ücret ödemesi kadın işçiler için 68 TL, erkek işçiler için 82 TL olduğu açıklandı. Tarımsal işletmelerde mevsimlik tarım işçilerine yapılan en yüksek günlük ücret ödemesi erkek işçiler için 141 TL ile Çanakkale ilinde, kadın işçiler için ise 111 TL ile Giresun ilinde gerçekleştiği, en düşük ücretin ise, erkek işçiler için 61 TL, kadın işçiler için 50 TL ile Hatay ilinde olduğu belirtildi.

AYLIK 200 TL FARK VAR!

Tarımsal işletmelerde sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücretlere bakıldığında, Mersin'de kadın işçiler için 2 bin 020 TL, erkek işçiler için 2 bin 226 TL olduğu belirtildi. Adana'da ise tarımsal işletmelerde sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücretlere bakıldığında, kadın işçilere 2 bin 300 TL, erkek işçilere 2 bin 474 TL olduğu açıklandı. Diğer şehirlere bakıldığında erkek işçilere 3 bin 253 TL ile Bursa'nın, kadın işçilere 2 bin 330 TL ile İzmir'in en yüksek ödemenin yapıldığı iller oldu. En düşük ücretlerin ise, erkek işçiler için 2 bin TL ile Kilis, kadın işçiler için ise 1 bin 987 TL ile Antalya ilinde gerçekleştiği bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA