“KIŞLA ARAZİSİ MİLLET BAHÇESİ PROJESİNE DAHİL OLACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KIŞLA ARAZİSİ MİLLET BAHÇESİ PROJESİNE DAHİL OLACAK”


 

Araştırmacı Yazar Ayan, Mersinlilerin merakla beklediği Millet Bahçesi Projesine, uzun yıllardır tartışma konusu olan OYAK’a ait Kışla Arazisinin dahil edileceğini açıkladı.

SERKAN TULTAK

Radyo Ülkü de yayınlanan Yerel Gündem programında soruları yanıtlayan araştırmacı yazar Abdullah Ayan, TSG Stadyumunun yıkılmasının ardından Millet Bahçesi yapılacak alanla ilgili açıklamalarda bulundu.

“KIŞLA ARAZİSİ PROJEYE EKLENECEK”

Projenin sadece yıkılan stadyum alanını kapsamadığını söyleyen Ayan, şunları söyledi:

“Daha önce yazdığım bir yazıda, ‘46 Bin 500 m2 alanı kapsayan Millet Bahçesi bu hali ile güdük bir proje olurdu’ diye belirtmiştim. Millet Bahçesini denizle buluşmazsa orada bir hata var demektir. O nedenle bu projede Müftü Deresinin olması gerektiğini söylerken Kışla Arazisinin de buraya eklenmesi gerektiğini söylüyorum. Öte yandan neden yapıldı ve nasıl yıkıldığını bir türlü anlamadığımız o zamanın parası ile de bu kent aquaparka 35 Milyon TL para harcadı. İşte burası da bu projeye eklenecek. Tabi daha da önemlisi Sayın Cumhurbaşkanımızın burası ile ilgili talimatı da var. Yazılı bir şey yok ama böyle olacağını söyleyebiliriz.”

 

“PROJE 2020 KASIM AYINDA BİTECEK”

Projenin kısa zamanda biteceğini vurgulayan Ayan, “Şunu da ilk kez açıklayayım; bu proje için ödeneğin yüzde 20’lik kısmı 2019 yılında ayrılmış, 2020 içinde yüzde 80’i ayrılmış gözüküyor. Yani bu proje hızlı bir biçimde bitirilecek. Tabi ihale için itiraz süreçlerinde bir şey olmazsa önümüzdeki yılın sonu, Kasım ayı gibi  bu proje tamamlanmış olacak. Bu projede birde Müftü Köprüsü üzerine sadece yayalar için köprü yapılacak. Hep söylediğim bir şey var; Bu projeyi ben 20 yıldır hayal ediyorum. Eskişehir Porsuk Çayına plaj yapar da, biz nasıl olur da denizden bu denli yararlanamayız anlamış değilim.” Dedi.

 

“MERSİN İÇİN 3 DİZİ PROJESİ VARDI, MUHATAP BULAMADILAR”

Öte yandan Mersin’in önde gelenleri, kentin tanıtımının yeterince yapılmadığından dert yanarken, tamamen Mersin’i anlatan ve yine Mersin de çekilmek istenen 3 dizi film projesinin olduğu ama yapımcıların kentte muhatap bulamadıkları ortaya çıktı.

Ayan, Mersin’in tanıtımı için oldukça önemli olan dizi filmler konusuna değinerek, “Bugün bir senaryoyu istediğiniz gibi değiştirir, bir dizideki karakteri Mersin’e yollayıp, sokaklarında gezdirebilirsiniz. Bunları yapmak çok zor değil” Dedi.

“HER ŞEY HAZIR… SENERYO YAZILMIŞ. ANCAK MUHATAP YOK”

Kendisi ile Mersin de dizi film yapmak isteyen kişilerin görüştüğünü anlatan Ayan, şunları kaydetti: “Eski Mersin fotoğrafları için bana gelenler oldu. Bu kent için özel olarak yazılmış ve burayı anlatacak 3 dizi film senaryosu olduğunu söylediler. Her şey hazır… Senaryo yazılmış. Ancak muhatap bulamadıklarından dert yandılar. Bugün Antakya’yı tanıtan ve hala konuşulan Asi Dizisi vardır. Mardin’i öne çıkaran, o taş evleri ile merak uyandıran dizilerini konuşuyoruz. Mersin de bunların çok daha fazlası var. Bugün Olba, Uzuncaburç, Kızkalesi başlı başına bir öyküdür.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA