KAZANLI SAHİLİNDE KORKUTAN ÇALIŞMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAZANLI SAHİLİNDE KORKUTAN ÇALIŞMA!


 

Akdeniz Belediyesi’nin caretta-carettaların yumurtlama alanı olan Kazanlı sahilinde gerçekleştireceği bir etkinlik için iş makineleri ile başlattığı çalışmalar mahalle halkını ve çevrecileri tedirgin etti.

SONER AYDIN

AKP’li Akdeniz Belediyesi, caretta-caretta deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanı olan Kazanlı sahilinde 1-7 Ağustos tarihleri arasında motorlu hafif hava aracı “mıcrolight” ile etkinlik düzenleyecek. Belediyeye ait iş makineleri düzenleme yapmak için sabah saatlerinde etkinliğin yapılacağı bölgeye girdi. Çalışmaları fark eden mahalleliler bölgede bulunan CHP’li vekiller Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel’i bilgilendirdi. Bunun üzerine çalışmaların yapıldığı bölgeye giden CHP’li vekiller Akdeniz Belediyesi yetkilileri görüşme gerçekleştirdi. Bölgeye Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri ve Çevre Müdürlüğü de gelerek incelemelerde bulundu. Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren CHP’li vekil Alpay Antmen, “Mahalle sakinlerinin haber vermesinin üzerine bölgeye gittik. Akdeniz Belediyesi yetkilileri herhangi bir hafriyat çalışması yapmadıklarını, sadece temizlik yaptıklarını söylediler. Bizde kendilerine herhangi bir hafriyat ya da inşaat çalışması yapılmaması için uyarılarda bulunduk. Çünkü orası caretta-carettaların üreme alanı. O bölge aynı zamanda doğal sit alanı. Herhangi bir yapılaşma, çimlendirme gibi çalışma yapılamaz. Biz de bunun takipçisi olacağız” dedi.

MİCROLİGHT HAVA ARACI NEDİR? 
Microlight, ultralight veya “motorlu yelken kanat” olarak da bilinen sportif ve hobi amaçlı motorlu hafif hava aracıdır. Adrenalin tutkunlarının gözdesi bir araçtır. Motoru dursa bile süzülerek iniş yapabilir. Çok Hafif Hava Aracı (ÇHHA) sınıfına giren microlight, tek veya iki kişilik olabilir. Açık veya kapalı kokpiti bulunan mikrolightlar, Zodyak bot takılarak denizden de iniş ve kalkış yapabiliyor


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA