ERDEM’DEN KIZILAY ŞUBE YÖNETİMİNE TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDEM’DEN KIZILAY ŞUBE YÖNETİMİNE TEPKİ


 

Türk Kızılayı Mersin Şube eski Başkanı Necmi Erdem, yoksullara yaptığı bağışlarla bilinen kurumun kapısına “Şubemize yardım başvurusu/kaydı alınamamaktadır” yazısı asılmasına tepki gösterdi.

SONER AYDIN

Ocak ayında genel merkez tarafından görevden alınan Necmi Erdem, yeni şube yönetiminin Ramazan ayında etkin çalışma yapmadığı eleştirisinde bulundu. 
“Türk Kızlıay’ı Mersin Şubesi Ramazan’da ne yaptı?” diye soran Erdem, “Mersin’de özellikle Ramazan ayında yoksullara yaptığı yardımla gündeme gelen Türk Kızlıay’ı Mersin Şubesi, kapısına ‘Şubemize yardım başvurusu/kaydı alınamamaktadır. Başvurularınızı bağlı bulunduğunuz ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına veya diğer devlet yardım kurumlarına yapabilirsiniz’ yazısı astı. Şubeye yardım için kayıt yapmaya gelen vatandaşların kaydı yapılma dı. Merkez de bulunan Sosyal yardımlaşma vakıflardan alınan bilgiye göre, Kızılay ile ilgili olarak böyle bir protokolün yapılmadı. Yani vatandaşlara yanlış yönlendirme yapılmıştır.  Mersin Şubesinin Ramazan ayında yoksullar ve ihtiyaç sahipleri için neler yaptığı merak konusu Türk Kızlıay’ı Mersin Şubesi, geçtiğimiz yıllarda Mersin il ve ilçelerinde ihtiyaç sahiplerine Ramazan kolisi ve nakit para yardımı ile gündeme gelirdi. Hayırsever iş insanlarının zekatları ile yapılan bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırdı. Böylesi bir misyon yüklenmiş olan Türk Kızılayı’nın Mersin Şubesi bu kutsal ayda ihtiyaç sahiplerine yetersiz yardım yapması düşündürücüdür. Geçmiş dönem yönetiminde yaklaşık 4 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşan Türk Kızılay’ı Mersin Şubesi bu Ramazan da hiç yardımda bulundu mu?” diye sordu.

KADİR GECESİNDE LOKMA TATLISI DAĞITIMI 
Türk Kızılayı Mersin Şubesinin her yıl Ramazan ayının 27. gününde kutlanan Kadir Gecesi’nde lokma dağıtımı yapıldığını dile getiren ancak bu yıl bu etkinliğin gerçekleşmediğini belirten Erdem, “ Her Ulu Cami’de namaz çıkışında lokma, su, kızılay sodası dağıtımı ve kan bağış kampanyası yapılır idi. Geçmiş yönetim bu işin maliyeti sponsorlardan karşılar idi.  Bu sene lokma tatlı dağıtımı yapılmadı. Koltukta oturularak sponsor bulunmaz ki?” diye eleştiride bulundu.   

RESİM VE KOMPOSİZYON YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ
Türk Kızılayı Mersin Şubesi’nin geçmiş yıllarda yaptığı ve geleneksel hale gelen resim ve kompozisyon yarışması yapılmadığını ifade eden Erdem, “Yarışmanın amacı ilköğretim ve orta öğretimde okuyan öğrencilere kızılay sevgisi, hoşgörü, dayanışma, paylaşma, şefkat, merhamet, birlik ve beraberlik duyguların öğretmek ve yaşatmaktır. Kızılay yeni yönetimi bu yarışmanın ödül törenin de 
Dağıtılacak hediyelerin maliyetinde ki sıkıntılardan dolayı ödül töreni yapılmadığı söylenmektedir. Türk Kızılayı Mersin Şubesi’nin yönetimde görev yapmak maddi ve manevi fedakarlıklar ister” diye konuştu. 

MEVLÜT OKUTULMADI
Öte yandan Türk Kızılay’ının Genel Başdanışmanı ve Mersin Şubesi Onursal Başkanı Prof Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın ölüm yıldönümü olan 21 Ocak’ta her yıl mevlit okutulduğunu ancak bu yıl etkinliğin yapılmadığını belirten Erdem şunları söyledi: “Bu sene Işıkara için Mevlit de okutulmadı. Geçmişteki gelenek ve göreneklerimize sahiplenmek  bir insanlık görevi değil mi? Kızılayın kuruluş amacı, her koşulda  yerde ve zamanda hiçbir ayrım yamaksızın her ne sebeple ortaya çıkarsa  çıksın insan ızdırabını dindirmek amacıyla korumasız insanlara yardım etmek  insan hayatını ve sağlığını koruyarak onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar  arasındaki karşılıklı anlayışı dostluğu saygıyı işbirliğini ve sürekli barışı geliştirmeye  destek  olarak insan onurunu korumaktır. Kızılay asli görevlerini yapmak zorundadır. Bu kurumlarda yöneticilik yapanlar geçmiş yönetimlerden daha başarılı olmak için en yüksek düzeyde çalışmaları gerekmektedir. Bu Mübarek kutsal ay da ihtiyaç sahiplerini yanıltmamaları gerekmektedir. Siyasi görüşü, dini görüşü ne olursa olsun eşit ve adaletli davranmak gerekmektedir. Hepimizin ortak değeri olan, 151 yıldır faaliyet gösteren ülkemiz ve dünya ülkelerinin de kısmen de olsa başarılı  faaliyetlere damga vuran, ortak değerimiz iyilik meşalemiz, yardım meleğimiz olan Kızılayımıza hep birlikte sahip çıkalım.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA