SÜPER LİG MAVİ BEYAZ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SÜPER LİG MAVİ BEYAZ OLDU


 

Toroslar Belediyespor’un son haftalarda tökezlemesi ile Meskispor’un şampiyon olduğu Süer Amatör Lig bu sezon nefes kesti!

ALİ ŞANLI

Mersin’de Süper Amatör Lig, Meskispor’un şampiyonluğu ile sonuçlandı. İlk yarıyı lider Toroslar Belediyespor’un 9 puan gerisinde kapatmasına rağmen sezon sonunda şampiyonluğa ulaşan Mavi Beyazlı ekip, büyük bir geri dönüşe imza atarak, unutulmaz bir şampiyonluk yaşadı. İlk yarıyı lider kapatmasına rağmen şampiyon olamayan Toroslar Belediyespor ise bir bakıma yerel seçimlerin kurbanı oldu.

SEÇİM SPORU VURDU
Toroslar Belediyespor’un yönetimi seçimlerle uğraşınca başı boş kalan takım üstüne ara transfer döneminde transferde yapamayınca elindeki şampiyonluğu altın tepside Meskispor’a verdi. Yıllar sonra Amatör lige dönen Mersin İdman Yurdu başta ekonomik sorun olmak üzere bir çok sorunla uğraşmaktan maçlara konsantre olamadı. Lige eksi 9 puanla başlayan efsane Kulüp ligi 5’nci bitirerek Play-Off oynamayı başardı.

EFSANENİN İŞİ ZOR
Mersin İdman Yurdu’nun tüm olumsuzluklara rağmen ligi 5’nci bitirmesi ayakta alkışlansa da gelecek adına fazla ümit vermedi. Borcu tarihini aşan Mersin İdman Yurdu’na bir el uzanmaz ise yeni sezonda lige çıkmayabilir. Ligin hayal kırıklığını ise İdman Yurdu 1925 Kulübü yaşattı. Neredeyse ligin en pahalı ekibi kurulmasına rağmen şampiyonluk yarışına erken veda etti.
Ligin 6’nci haftasında zirve yarışından uzaklaşan İdman Yurdu 1925 ikinci yarı çıkışı ile ancak Play-Off’lara kalmayı başardı. 58 puan ile ligi 3’ncü bitiren Kırmızı Lacivertli ekip şuan Play-Off’da lider konumda.

GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER
Zirve yarışı kadar lige tutunma yarışının da büyük ilgi çektiği ligde lige ilk veda edenler K.Milliyespor ile Tarsus ekibi olan Tarsus Yıldırımspor oldu. Sezon sonuna doğru ise önce Mersin Ormanspor ve bitime 2 hafta kala da Anamur ekibi olan Anamur Muzspor lige veda edenler kervanına katıldı. 

PLAY-OFF’A KALDILAR
Şampiyonluk yarışınım kaybederek Bölgesel Amatör lige direk çıkma hakkını yitiren Mersin İdman Yurdu,İdman Yurdu 1925,Erdemli Belediyespor,Toroslar Belediyespor ve Tarsus Belediyespor kozlarını Play-Off da paylaşacak.

Süper ligde oynanan 28 hafta sonunda ise puan tablosu incelendiğinde ilginç skorlar ve sonuçlar lige damga vurdu.
Ligde en fazla galip gelen takım- Meskispor ve Toroslar Belediyespor 21 galibiyet.
Ligde en çok berabere kalan takım-Mersin İdman Yurdu ve Akdeniz Belediyespor 8 beraberlik.
En çok mağlup olan takım-Tarsus Yıldırmspor 27 maç.
Ligde ne çok gol atan takım-Mesksipor 80 gol.
En az gol atan takım- Tarsus Yıldırmspor 16 gol.
En az gol yiyen takım-Meskispor 17 gol.
En çok gol yiyen takım-Tarsus Yıldırmspor 146 gol.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA