YEREL BASINI HATIRLADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEREL BASINI HATIRLADI!


 

Aday gösterildiği 2 aydan buyana neredeyse her gün yaygın medyada boy gösteren CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, nihayet yerel basını hatırlayarak bir araya geldi.

Hediye Eroğlu

Sık sık yaygın basında boy gösteren CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, aday gösterilmesinden iki ay sonra yerel medya ile buluştu.

Tenis Kulübü’nde düzenlenen toplantıya sahada Seçer’in pek yanında görünmeyen İl Başkanı Adil Aktay da katıldı.

Toplantı saatinin gece yarısı değiştirilmesi nedeniyle aksiliklerin yaşandığı organizasyona Seçer de gecikmeli katıldı. Bir gün önce proje tanıtım toplantısı düzenleyen Seçer, ertesi gün düzenlediği yerel basın buluşmasında tekrara düştü. Konuşmasını uzun tutarak soru cevap bölümüne yeterli zaman kalmamasına neden olan Seçer, gazetecilere “Tehdit edilmekten hoşlanmam” diyerek, ilginç bir çıkışa imza attı.

“HER TÜRLÜ ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ. AMA TEK ŞEY CANIMI SIKAR, HİÇ TEHDİT EDİLMEKTEN HOŞLANMAM”

Seçer konuyla ilgili şunları söyledi: “Kente dair 150’ye yakın projemiz, faaliyetimiz var. Bunlar; kalkınmacı belediyecilik, sosyal belediyecilik ve yenilikçi belediyecilik başlıkları altında toplanmıştır.

Ancak başkanlığım sürecinde sizlerle iletişim içerisinde olmak durumundayım. Kent için bunu yapacağız. Mutlaka siyasetçi kendine de bir birikim sağlamak, hizmetini anlatmak ister. Bunu sağlayacak olan da medyadır. Halka gider, toplantılar yaparsınız ama medya burada size yardımcı olur. Benim için önemli bir güç. Demokrasilerde de öyle. Tabi demokrasi, kuvvetler ayrılığı kaldıysa… Şimdi sistem değişti, başkanlık sistemi geldi ama çoğulcu parlamenter sistemde yasama, yürütme, yargı ve basın vardı. Elinize sağlık o iş bitti.

Şimdi bunu yerel demokraside gerçekleştirelim. Benim için önemli bir unsur. Medya hangi siyasi görüşten olursa olsun adabı muaşeret içerisinde bunu yapıyorsa, kalemini bir tehdit unsuru olarak, bir silah olarak bana kullanmıyorsa, hiçbir sorun yok. Her türlü eleştiriye açığız. Ama tek şey canımı sıkar, hiç tehdit edilmekten hoşlanmam. Beni tehdit edenin üzerine üzerine gideriz. Ama bize makul bir şekilde yaklaşanda hiçbir sorun yok. Bu demokrasinin olmazsa olmazıdır. Eğer bu eleştirileri kentin yararına kullanıyorsa bilakis ona değer verir, ‘bu adam doğru söylüyor’ derim. Çalışma arkadaşlarım bilir, bazen biri bir eleştiri yapar kızarlar. Neden kızıyorsunuz, adam doğru söylüyor. Bunu düzeltelim. Bir mesaj yazalım, uyarılarına teşekkür edelim. Bunu görememiştik, düzeltememiştik. Ama adam sana yargısız infaz yapıyorsa şimdi burada iş farklı. Bilgisi yok adamın fikir sahibi. Fikir sahibi zikir sahibi ama altı boş. Onları dinleyemeyiz. Bunların sizin içinde geçerli.

İletişimi önemsiyorum. Gelir kaynaklarınızda adaletli olacağız. Belediyeden sağladığınız gelir kaynaklarında adaletli olacağız. Bundan yana endişeniz olmasın”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA