“SAVAŞ ÇÖZÜM DEĞİL!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SAVAŞ ÇÖZÜM DEĞİL!”


 

HDP Mersin İl Örgütü, “Savaş hiçbir zaman çözüm olmamıştır, savaşa karşı barışın yanında duruyoruz” diyerek Afrin operasyonuna tepki gösterdi.

SONER AYDIN

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin’e yönelik 20 Ocak’ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’nda 4. gün geride kaldı. Harekâta birçok çevreden destek gelirken, yine birçok çevreden tepki geldi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü de 4. güne girilen harekata tüm kentlerde düzenlenen ortak açıklama ile tepki gösterdi. Mersin’de HDP il binasında düzenlenen açıklamada, savaşa karşı barış vurgusu yapıldı. İl örgütü adına açıklama yapan İl Eşbaşkanı Fatmagül Demirtağ, Afrin’den Türkiye topraklarına IŞİD dışında herhangi bir saldırı ve tehdit olmadığını söyledi.

“SAVAŞA KARŞI, BARIŞI SAVUNUYORUZ”
Afrin operasyonunun siyasi iktidarın oylarını arttırmak için gerçekleştirildiğini öne süren Demirtağ, “AKP genel başkanı Erdoğan iç politikada yaşadığı sıkışıklığı aşmak ve kendi ittifak bloğunu sağlam tutmak amacıyla ÖSO denilen cihatçılar öncülüğünde Efrin’e barışı simgeleyen zeytin dalını kullanarak saldırıya başlamıştır. Bu saldırı antidemokratik rejimini kurmak için her gün oy kaybına uğrayan Erdoğan rejiminin oylarını arttırmak ve yeniden 1 Kasım’daki gibi zorla bu halkın rızasını alma girişimidir. Efrin ve dolayısıyla Rojava’ya yapılacak saldırı bütün bölgeyi içinden çıkılmaz bir savaş girdabına sokacağına düşünüyoruz. Savaşın en büyük zararını bölge halkları ve ülkelerin göreceği açıktır. Savaşın hiçbir zaman çözüm olmadığı insanlık tarihinin en açık gerçeğidir. Türkiye hükümetini Efrin’e saldırıdan vazgeçmeye çağırıyoruz. Başta halkımız olmak üzere tüm siyasileri, sivil toplum örgütlerini ve onurlu barışa inanan tüm kesimleri savaşa karşı barışın yanında durmaya davet ediyoruz. Bölgenin ve bölge halklarının huzurlu yaşamının adil ve onurlu bir barıştan geçtiğine inanıyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ÇIKARINA DEĞİL”
“Bu saldırı ve savaş Türkiye’nin çıkarına değildir” diyen Demirtağ açıklamasının devamında şöyle konuştu: “Bu saldırı ve savaş siyasi iktidarın egemenlik hesabınadır. Bu savaş halkların felaketi olacaktır. Saldırı Türkiye güvenliğini koruma amaçlı değildir. Çünkü Türkiye’nin sınır güvenliği tehlike altında değildir. Bu savaşa doğrudan veya dolaylı destek veren bu savaşı meşrulaştıran bütün güçler bu yıkıcı sonuçlardan sorumlu olacaklardır. Bu savaşta binlerce insan yaşamını yitirecektir. Biz bu savaşın bir parçası olmayacağız. Saldırı derhal durdurulsun.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA