OSB’DE SANAYİCİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OSB’DE SANAYİCİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR


 

Mersin sanayisinin kalbi konumundaki Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB), 2017 yılında enerji tüketimini geçen seneye göre yüzde 28 oranında arttırdı. Yatırımcı talebinin her geçen gün arttığı bölgede 3’üncü OSB’nin açılması ile istihdam ve üretimin katlanması bekleniyor.

MTOSB’de Sanayici Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşti

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Ağustos 2017  - Aralık 2017 dönemi ‘Sanayici Bilgilendirme Toplantısı’ MTOSB konferans salonunda gerçekleştirildi. Bölgeden yapılan açıklamaya göre; MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz’ın hazırlamış olduğu sunumla başlayan toplantıda, Ağustos – Aralık 2017 döneminde Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında sanayicilere bilgi verildi.

3. 4. ve 5. Organize Sanayi Bölge Çalışmaları, OSB otoban bağlantısı, 2. Bölgede devreye alınan Atık Su Arıtma Tesisi ve MTOSB’de faaliyete geçen Güneş Enerji Santralleri gibi konulara değinilen toplantıya, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Yönetim Kurulu Üyeleri ve MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz ile birlikte çok sayıda sanayici katıldı.

OSB’DE YÜZLER GÜLÜYOR
Faaliyetler hakkında sanayicilere bilgi veren MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, “İstihdam artışımız, yatırım artışımız, üretim rakamlarımız, ihracat rakamlarımız Mersin sanayicisinin çalışma, üretme, istihdam yaratma azmini göstermekte. 2017 yılında enerji tüketim rakamlarımızda geçen seneye göre yüzde 28’lik artış söz konusu. Bu da bölgemizin üretime hız kesmeden devam ettiğinin en önemli göstergesi. Bölgemize ciddi sayıda talep var, yeni yatırım talepleri devam ediyor” dedi.
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne 3. Bölgenin de katılımı ile bölgedeki istihdamın ve ihracat rakamlarının da artacağını belirten Tekli, "MTOSB 3. bölgede 98 hektar alanda yer alan 750 bin metre kare sanayi parselimizin taslak planlarını hazırladık. Önümüzdeki dönemde tahsislerini yapacağımız 3. Bölgemize, istihdam rakamlarımızı ve ihracatımızı arttıracak, Mersin’in markasal gelişimine katkı sunacak, OSB’mizin değerini arttıracak yatırımcıların gelmesini istiyoruz” dedi.

“ÇEVREYE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
2. bölgemizde devreye alınan Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili bilgi veren Başkan Tekli, “Atık Su Arıtma Tesisimiz bölgemize ve sanayicimize hayırlı olsun. Tesisin bölgemize kazandıracakları kadar, doğaya ve sanayimiz çevresinde yaşayan vatandaşlara tesir edebilecek olumsuz etkileri ortadan kaldırması da bizim için çok önemli. Çevreye büyük önem veriyoruz.  2. Bölgede devreye aldığımız Atık Su Arıtma Tesisimiz 4. ve 5. Bölgemizi de destekleyecek altyapıya sahip ve bu yönüyle Türkiye’de örnek bir tesis olduğu kanısındayım” dedi.
3. bölge tahsisleri ile eş zamanlı olarak, fizibilite raporları hazırlanmış olan ve 4. Bölge olarak planlanan yaklaşık 56 ha. alanın da çalışmalarına başlanacağını belirten Tekli “4. ve 5. Bölgemiz ile ilgili de çalışmalara başladık. Bu alanlarında bölgemize katılması ile istihdam ve üretim oranlarımızın artışını sağlayacağız. Bize değer katacak bu bölgelerin çalışmalarına, 3. Bölge tahsisleri ile birlikte hız kazandıracağız” dedi.

OTOBAN BAĞLANTISI BEKLENİYOR
OSB’nin sorunlarını bildiklerini de vurgulayan Tekli, "Otoban bağlantısı Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ın söz verdiği üzere ihale edildi ve yüklenici firma belirlenerek, firma şantiyesini kurdu. Şu anda kamulaştırma çalışmaları başladı ve konuyu yakın bir şekilde takip etmekteyiz” dedi. Bir önceki bilgilendirme toplantısında değinilen ulaşım sorununun da çözüldüğünü belirten Başkan Tekli “Büyükşehir Belediyemiz ile görüşerek ulaşım sorununu çözmüş bulunmaktayız. 114 ve 126 nolu belediye otobüsleri 1. ve 2. Bölgemize hizmet verecek. Mersin merkezden sanayimize gelen ya da Mersin merkeze gidecek vatandaşların artık bu hizmetten faydalanabilecek’ dedi.

ATIL ALANLAR GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Bölgede atıl olarak bulunan alanlar değerlendirilerek, güneş enerji santrallerine dönüştürüldüğünü belirten Sabri Tekli, “1. Bölgede 22,3 MW, 2. Bölgede 18 MW olmak üzere toplam 40,3 MW tesisin geçici kabul işleri tamamlanarak devreye alınmış bulunmaktadır. Bu sayede elektrik enerjisi tüketimimizin yaklaşık % 16’sı bölge içerisinde ki tesislerden karşılanacaktır. Türkiye’de 300’ü aşkın OSB içerisinde Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi bu üretim kapasitesi ile 2. Sırada yer alıyor” diye belirtti.
Mersin Valisi Ali İhsan Su başkanlığında, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen Üniversite-Sanayi İş Birliği toplantısına da değinen Tekli “Bölgemizde yer alan Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim alan gençlerin daha donanımlı ve kalifiye yetişmeleri için çaba harcamaktayız. Üniversite-Sanayi İş Birliği çerçevesinde gerçekleşen toplantılarda Mersin bölgesindeki Üniversitelerimiz ile Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olan gençlerin mesleki eğitimlerinin devamı niteliğinde, Organize Sanayi Bölgemizde açılabilecek bir Yüksekokula devam etme olasılığını da görüştük” dedi. 
Toplantıda, Mesleki Yüksekokul kurulması için görüş birliğine varıldığını belirten Tekli, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha başarılı ve kalifiye yetişebilmeleri için gereken çalışmaları yürütüyoruz. Bölgemizde 2000 öğrenci kapasiteli Mesleki Yüksekokul için gerekli müracaatı yaptık. Mesleki eğitim konusu bizim için çok büyük önem arz ediyor” diye ifade etti.
Toplantı, daha sonra MTOSB bünyesinde faaliyet gösteren firma yetkililerinin istek ve önerilerini dile getirmesi ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA