Uyutup soyan hırsız Mersin’de yakalandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Uyutup soyan hırsız Mersin’de yakalandı


 

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), ilaçlı yiyecek veya içecek verdiği vatandaşları uyutarak paralarını gasp eden zanlının Mersin Mezitli’de saklandığı evde yakalandığını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “1 Kasım 2017 tarihli ulusal basında çıkarak, kendisine tanımadığı bir kişi tarafından ilaçlı kayısı yedirilerek uyutulduğunu ve parasının gasp edildiğini beyan eden vatandaşımızın kamera görüntüleri televizyonlarda yayınlandığı esnada, çok sayıda vatandaşımızın televizyon programını arayarak aynı yöntemle kendilerini dolandıran kişinin de kameralarda görünen aynı kişi olduğunu beyan etmesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde çalışma başlatılmıştır. Ülke genelinde, aynı yöntemle meydana gelen ve failleri tespit edilemeyen gasp ve dolandırıcılık olayları incelenmiş, olayların meydana geldiği iller ile irtibata geçilerek şüphelinin tespiti ile yakalanarak süratle adalete teslim edilmesi çalışmalarına başlanılmıştır” denildi.

Açıklamada, Kocaeli Gebze’de 5 Eylül 2017 tarihinde aynı yöntemle bir vatandaşın 3 bin 500 TL parasının gasp edilmesi olayıyla ilgili Kocaeli Emniyet Müdürlüğü görevlilerince güvenlik kameraları ve aynı yöntemle suça işleyen şahısların incelenmesi sonucu şüphelinin C.D. olduğunun tespit edildiği bildirildi. Yapılan çalışmalar ve takip sonucu; 9 ayrı şehirde aynı yöntemle vatandaşların parasını gasp eden C.D.’nin Mersin Mezitli ilçesi Sarılar köyünde birlikte saklandığı cezaevi firarisi S.K. ile birlikte yakalandığı aktarıldı. Hakkında 22 yıl 3 ay 29 gün kesinleşmiş hapis cezası olan C.D., 49 ayrı suçu tespit edilerek, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA