CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI


 

Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de coşkuyla kutlandı. Yağışlı havaya rağmen Mersinliler kutlamalara akın etti.

HABER/GİZEM EKİCİ

Ülke genelinde başlayan Cumhuriyetin Kuruluşu’nun 94. yıldönümü kutlama etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törene; Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, İl Protokolü, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtına sırasıyla Mersin Valiliği, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi çelenklerinin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması, akabinde de Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı bandosu eşliğinde İstiklal Marşımızın okunmasının ardından sona erdi.

 Vali Ali İhsan Su,  ilk olarak kutlama programı çerçevesinde Kültür Merkezinde düzenlenen tebrikat töreninde tebrikleri kabul etti. Ardından tören aracı üzerinde Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile birlikte törene katılanları selamlayan Vali Su, Eşi Zeliha Su ile birlikte protokoldeki yerini alarak programı izledi.

 Törene ayrıca Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Baki Şimşek, Serdal Kuyucuoğlu, Aytuğ Atıcı, Hüseyin Çamak ve Fikri Sağlar, il protokolü, askeri ve mülki erkan, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajlarının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, ilk olarak Milletimizin Gazi Mustafa Kemal önderliğinde büyük fedakarlıklar ve türlü kahramanlıklar sonucunda kazandığı Kurtuluş Savaşı zaferini milletin egemenliğine dayalı, milli iradeyi esas alan Cumhuriyetle taçlandırdığını söyledi.

 Köklü geçmişimiz üzerine inşa edilen cumhuriyetin, milletimizin ebediyete kadar var olacağının, uğrunda nice şehadetler verilen kutsal vatan topraklarında ilelebet hür ve bağımsız yaşayacağının en büyük teminatı olduğuna dikkat çeken Vali Su, ecdadımızın kutsal emaneti olan vatanımıza sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizi yarınlara daha güçlü bir şekilde taşımaya devam edeceğimizi de sözlerine ekledi.

Millet olarak; binlerce yıllık güçlü ve dirayetli devlet tecrübesi üzerine inşa edilen Cumhuriyetimizi daima daha ileri noktalara taşıma, muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkarma azim ve kararlılığını sürdüreceğimizi dile getiren Vali Ali İhsan Su, bizi bu hedeflerden alıkoymak isteyen düşmanlarımızın hain emellerini boşa çıkaracak güç ve azme sahip olduğumuzu, bu azim ve kararlılığı 15 Temmuz gecesi bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğimizi kaydetti. Vali Su, konuşmasını başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anarak tamamladı.

Vali Ali İhsan Su, konuşmasının ardından, uluslararası spor müsabakalarında ve müzik yarışmalarında ilimizi başarıyla temsil eden sporcu ve sanatçılara ödüllerini il protokolü ile birlikte verdi.

Tören, günün anlam ve önemine dair şiirler okunması ve sunulan halk oyunları gösterilerinin ardından yapılan resmi geçitle sona ererken; Vali Su, tören sonrasında gazilerle yakından ilgilendi ve sohbet etti.  Eşi Zeliha Su ile birlikte Atatürk Evi’nde açılan “Atatürk” konulu fotoğraf sergisini gezen Vali Ali İhsan Su fotoğrafları ilgiyle inceledi. Vali Su, ayrıca kutlama etkinlikleri kapsamında halkın ziyaretine açılan TCG Oruç Reis isimli fırkateynde şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA