TAŞERON İŞÇİLER KADRO İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TAŞERON İŞÇİLER KADRO İSTİYOR


 

Mersin’de Hizmet İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, tüm taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi statüsünde istihdam edilmesini istedi.

Hizmet-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu kamu kurum ve kuruluşlarında sendika üyeleri ile bir araya gelen Hüseyin Gün taşeronlarla ilgili açıklama yaptı. Gün, açıklamasında " Sözleşmeli personel statüsüne en başından beri karşıyız” dedi.

Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi olarak istihdam edilmesini isteyen Gün, “Talebimizi hükümete her fırsatta yineliyoruz. Kamunun en temel hizmetlerini yerine getiren taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımızın kamuda kadrolu işçi olarak çalışabilmeleri en doğal haklarıdır. Bu konuda kararlılığımızı her zaman açık ve net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Ülkemizin ve sendikal hayatın en önemli gündem maddesi olan ve kangrene dönen taşerona getirilmek istenen sözleşmeli personel denilen sistemi asla kabul etmiyoruz. Biz tüm taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi statüsünde istihdam edilmesini istiyoruz. Mücadelemiz bu yönde devam ediyor." diye konuştu.

 

“GEÇİCİ VE MEVSİMLİK İŞÇİLERE DE KADRO VERİLSİN”

Gün, geçici ve mevsimlik işçiler konusunda ise şunları söyledi: “Geçici ve mevsimlik işçilerimizin sorunlarını çözecek, onları kadrolu işçi yapacak en azından işyerinin ihtiyaçlarının dikkate alınarak çalıştırılmalarının sağlanacağı bir düzenlemeyi talep ediyoruz. Hükümetimizden beklentimiz bu konuyu artık nihayete erdirmesidir. Bu mesele artık çözülmeli.” şeklinde konuştu.

Çalıştıkları işyerlerinde kendilerini sürekli ziyaret eden Hüseyin Gün’e teşekkür eden taşeron işçiler, şunları söyledi; “Bizler için büyük emek harcayan başkanımız Hüseyin Gün’ün her zaman yanımızda olduğunu biliyoruz. Kendisine bir kez daha ve binlerce kez teşekkür ederiz. İnşallah birlikte daha güzel günler göreceğiz. Kamuda ayrım yapılmaksızın tüm taşeron işçilerin, haklarının korunarak işçi statüsünde kadroya alınmasını istiyoruz.”

 (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA