Havalimanının gecikmesi riskli! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Havalimanının gecikmesi riskli!


 

Milletvekili Kuyucuoğlu, Havalimanı Projesi’nin gecikmesi riski konusunda uyardı: “Müteahhit firmanın hızı yeterli değil. Havalimanının 2019’a yetişmesi için, altyapı işlerinin tamamlanması beklenmeden üstyapı ihalesine çıkılması lazım”.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk ile birlikte Uluslararası Çukurova Havalimanı sahasında incelemelerde bulundu. Altyapı ihalesini üstlenen firmanın müşavirliğini yapan firmadan çalışmalar hakkında bilgi alan Serdal Kuyucuoğlu, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, havalimanı projesinin gecikme riskine karşı uyarılarda bulundu. Kuyucuoğlu, “Çukurova Havalimanı’nın altyapı ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Bu üstyapı çalışması değil. Öncelikle bunu ayırt etmek lazım. Havalimanının üstyapı işleri örneğin terminal binası daha sonraki süreçte ihale edilecek” dedi.

Altyapı ihalesi şartnamesine göre, altyapı çalışmalarının Temmuz 2018’de tamamlanması gerektiğini kaydeden Kuyucuoğlu, “Sahada çok büyük bir faaliyet görmedik. Çalışmaların mutlaka hızlandırılması gerekiyor. Çalışmalar istenen hızda değil. Çukurova Havalimanı altyapı ihalesinin 225 milyon lira keşif bedeli var, bugüne kadar 8 milyon liralık hak ediş yapılmış. İhale süresinin bitmesine 10 ay var ama çalışmalar bu hızla sürerse altyapının tamamlanması 2-3 yıl sürer” uyarısında bulundu.

Havalimanı sahasındaki çalışmaların önünde DSİ’nin sulama kanalları ve köy mezarlığı gibi engellerinde olduğuna dikkat çeken Kuyucuoğlu, bu iki engelin kaldırılması için ilgili bakanlıkların ve Mersin Valiliği’nin harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Havalimanı projesinin üstyapı ihalesiyle ilgili uyarılarda da bulunan Serdal Kuyucuoğlu, “Havalimanının üstyapı ihalesinin bir an evvel yapılması gerekiyor. Üstyapı ihalesi için, altyapı çalışmalarının bitmesi gereken tarih olan Temmuz 2018 tarihi beklenirse gecikme olur. Mersin ve Tarsus kamuoyunun havalimanının gecikmesine artık tahammülü yoktur. Hükümetin taahhüdü olan havalimanı inşaatının bir an önce tamamlanması için takipçisi olacaklarını söyledi ve altyapı çalışmaları hızlandırılmalı, üstyapı ihalesine bir an evvel çıkılmalı ve Mersinlilerin yıllardır beklediği havalimanı hikâyesi artık mutlu sonla bitmeli” ifadelerini kullandı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA