Gözaltındaki avukatların dosyalarına gizlilik kararı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gözaltındaki avukatların dosyalarına gizlilik kararı


 

Mersin’de önceki gün sabah gözaltına alınan avukatların dosyalarına gizlilik ve 24 saat avukat kısıtlama kararı getirildi.

Haber Merkezi

Mersin'de önceki gün sabah İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkez  Yönetim Kurulu üyesi  (MYK) ve Mersin Şube sekreteri avukat Özgür Çağlar, Kanun Hükmünde Kararname  (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği Mersin Şube Başkanı Mehmet Altuntaş'ın avukatın hem evlerine hem de bürolarına polis eş zamanlı baskın düzenlemişti. Avukatların şehir merkezinde bulunan bürolarına zırhlı araçlarla ve onlarca polisle baskın yapılırken, evleri ve büroları didik didik arandı. Avukatların bürolarında ve evlerin birçok dosyaya ve iletişim cihazlarına el konuldu. Dosyalarına gizlilik kararı getirilen avukatlara 24 saat avukat görüşme  kısıtlılık kararı da verildi.

Şu an gözaltına alınan avukatların isimleri şöyle: Sebahat Gençtarih, Emrullah Şam,  ve Ali Bozan. Arama kararı olan Onur Kale kendi inisiyatifi ile gidip teslim oldu. Hakkında arama kararı olan avukatların isimleri ise şöyle: İHD Mersin Şube Sekreteri Özgür Çağlar, KHK ile kapatılan ÇHD Mersin Şube Başkanı Mehmet Altuntaş, Rıza Oğuz ve Bedri Kuran.

 

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN TERÖR AÇIKLAMASI
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama da; “PKK/KCK silahlı terör örgütünün Mersin'deki eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, PKK/KCK-TY yapılanmasına bağlı olarak hukuk komitesi içerisinde faaliyet yürüttükleri, örgütsel faaliyetleri sebebi ile gözaltına alınan diğer örgüt mensupları hakkındaki hukuksal süreci yakından takip ettikleri ve örgütün propagandasına dönüşen eylem ve etkinliklere katıldıkları tespit edilen  Mersin Barosuna kayıtlı 8 avukat hakkında gözaltı kararı verildi” denildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA