Seçim öncesi MHP’de S.O.S | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Seçim öncesi MHP’de S.O.S


 

Mersin’de son yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi ile 8 ilçe belediyesini kazanan MHP’nin, Mersin İl Başkanlığı 12. Olağan Genel Kurulu’nda tribünlerdeki boş koltuklar gözlerden kaçmazken, protokol üyelerinin salona girişinin ardından Başkan Tollu sloganlarının yükselmesi dikkat çekerken, mevcut

Mehmet Nabi Batuk

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin İl Başkanlığı 12. Olağan Kongresini Edip Buran Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Seçimle gelen eski İl Başkanı Sabahattin Kılıç’ın görevden alınmasının ardından parti genel başkanlığı tarafından il başkanlığına atanan Atsız Afşin Yılmaz’dan daha sonra geçici olarak il başkanlığı koltuğunu devralan Zeynel Uğur Gölgeli yapılan oylama sonucunda MHP Mersin İl Başkanı seçildi.

Partinin 12. Olağan Kongresine MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Genel Merkez yöneticileri, eski İl Başkanları Sebahattin Kılıç ile Mahmut Tat, MHP’li ilçe belediye başkanları, MHP Adana ile Hatay İl yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Kongreye Erdemli ve Gülnar İlçe Başkanlıklarından yoğun katılımın olduğu gözlenirken sık sık Erdemli İlçe başkanlığı lehine slogan atıldı. Ayrıca yaklaşan 2018 yerel seçimleri öncesinde yapılan 12. Kongrede tribünlerin büyük oranda boş kaldığı gözlenirken; Protokol üyelerinin salona girişinin ardından ‘Başkan Tollu’ sloganlarının yükselmesi dikkat çekti.

Kongre, Mustafa Kemal Atatürk, Alparslan Türkeş ve şehitler onuruna durulan 1 dakikalık saygı duruşu ile başlarken hemen akabinde istiklal marşı okundu. Kongre daha sonra Adana Çukurova Mehter Takımının gösterisi ile davam etti. Gösterinin ardından Divan üyeleri seçilirken Divan Başkanlığına MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk seçildi. Kongre daha sonra Yönetim Kurulu Faaliyet raporu ile Mali raporun okunması ile devam etti.

“MHP’YE GENEL BAŞKAN OLMAYI HAYALLERİNDE KURMUŞLARDIR”

Raporların okunmasının ardından partililerine seslenen MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, konuşmasının büyük bir bölümünde Meral Akşener ve gurubuna yüklendi. “İlkbahar günlerinde el öpmek için kuyruğa girenler, parti içerisinde ve dışında makam elde etmek için kapı aralayanlar, 1 Kasım seçimlerinin ardından başlattıkları işgal ve değişim hareketinde hezimiyete uğrayanlar, bugün partileşmek için toplanarak gerçek yüzlerini göstermişler. Parti parti gezenler ABD’nin, AB’nin ve FETÖ’nün figüranlığına soyunanlar MHP’ye genel başkan olmayı hayallerinde kurmuşlardır. MHP’nin siyasi partiler kanunu ile kurulduğunu ancak özünde Türk töresinin olduğunu unutmuşlar veya asla öğrenememişlerdir. Genel başkan değişmezse partinin baraj altında kalacağını ve bu gidişatın Ülkücü Hareketi bitireceğini iddia eden bu soysuzlar, emperyalist güçlere biat etme konusunda adeta yarışmış ve üst düzey roller üstlenmişlerdir. Adeta terör örgütü ile yan yana durmaktan ar etmemişlerdir. Ülkücüyü ülkücüye kırdırmak için ellerinden gelen her şeyi yapmışlardır. Devleti yok etmek için üzerine yürüdüğü FETÖ’nün açık ve tüm unsurları tarafından maddi ve manevi olarak desteklenen düzenbaz topuklu ve takunyalı yandaşları MHP’de fitne rüzgarları estirmişlerdir. Türkeşsiz, Bahçelisiz bir Türk Milliyetçiliğini hayali ile ellerinden geleni arkalarına koymamışlardır” dedi.

“PERİNÇEK’İN AĞZI İLE LİDERİMİZE DİL UZATANLAR”

Zeynel Uğur Gölgeli’nin konuşmasında Vatan Partisi ve Aydınlık Gazetesi’ne yüklenmesi dikkatlerden kaçmazken, Gölgeli şunları söyledi: “Şehit Ülküdaşlarımızı hedef gösteren Aydınlık Gazetesi ve tetikçilerinin bugün hidayete erdiklerini iddia edip onların kuyruğuna takılanların, ülkücü düşmanları ile kol kola yürüyenlerin, MHP’ye genel başkan olma hedefleri beyhude bir hayal, Ülkücü Türk Milliyetçileri için züldür. Ellerinde ülkücü kanı olanlarla yan yana yürüyenlerin, Ulusal Kanal’da boy gösterip de Perinçek’in ağzı ile liderimize dil uzatanların ve neticede ülkücü hareketin başarısı için harcamadıkları gayretin 10 katını partinin parçalanması için gösterenlerin her iki cihanda da ellerimiz yakalarında olacaktır. Bu karakter yoksunları İl ve İlçe teşkilatlarımız hakkında dedikodulara fitne ve fesatlara yeniden başlamışlardır. Böylesi hainlerin affı mümkün değildir. MHP çatısı altında bundan sonra hiçbir haine yer yoktur. Partiyi bölmek için heves edip fırsat kollayanlar, emperyalizmin maşalığına gönüllü olarak soyunanlar, hassas olduğumuz konularda alay edercesine iftira atanlar için bu partinin kapıları sonuna kadar kapalıdır” diye konuştu.

MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli’nin konuşmasının ardından, kongre toplantısı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk’ün konuşması ile devam etti. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA