HDP: “Akdeniz bizimdir” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP: “Akdeniz bizimdir”


 

Haber Merkezi

Halkların Demokratik Partisi (HDP)  tarafından başlatılan ‘Vicdan, Adalet ve Demokrasi Mitingi’nin beşincisi Mersin’de gerçekleştirildi. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde, “Durmayalım Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım” sloganıyla yapılan mitinge; Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Akdeniz Belediyesi Eş başkanı Yüksel Mutlu ve çok sayıda kişi katıldı.

Mitingde konuşan Mutlu, 2014’te halkın emek ve çabalarıyla belediyeyi kazandıklarını ancak hukuksuz bir şekilde kayyum atandığına dikkat çekerek şunları ifade etti: “Akdeniz bizimdir. İnanıyorum bizim kalacak. Sizler seçim sandığı kurulduğunda iki kez cevap vereceksiniz. Bu zulme rağmen burada toplanıyorsak, sizin onurunuzdadır. Bizler Mersin halkı, Kürtler, Aleviler ve Türkiye’nin tüm renkleri olarak buradayız. Akdeniz Belediyesi binası olmasa da söz veriyorum ki; sokaklarda dahi olsa size hizmet edeceğiz. Ben kendi adıma sizinle bu yolda yürüdüğüm için gurur duyuyorum.”

HDP Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım da, bu karanlık günler en yakında zamanda geçecek diyerek şunları belirtti: “Hep birlikte direneceğiz. Faşizm yöntemleri yaşadıkları korkudan ötürüdür. Hakikat mücadelesini sürdüreceğiz. Muaviye zihniyetine karşı Hz. Ali, Yezide karşı Hz. Hüseyin mücadelesi veriyoruz. Son 3 yıldır ülkede açlık, yoksulluk yetmezmiş gibi hala zam üstüne zam yapılıyor. Türkiye’de 240 tane vergi çeşidi var. İçtiğimiz sudan aldığımız havaya kadar her şeye zam yapıyorlar. Bu zam artışlarının tek adı var. Bu da savaş vergisidir.”

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ise Muharrem ayının 9. günde olduğunu ve bu orucun barışa vesile olmasını haktan niyaz ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte buradaki değerli halkımız söylüyor. Baskılar halkımızı yıldıramaz. Baskılar ne Selahattin Demirtaş’ı, ne Figen Yüksekdağ’ı, ne İdris Baluken’i, ne de Sabahat Tuncel’i yıldırabilir. Baskılar asla bizi yıldıramaz. Emekçilere, Kürtlere, kadınlara, Alevilere ve toplumun her kesimine saldırıyorlar. Tekçi sistemi inşa etmeye çalışıyorlar. Bizler direnecek kazanacağız. Kayyumlardan belediyelerimizi alacağız. Vekillerimizi hapishaneden çıkaracağız. Bu onurlu mücadeleye devam edeceğiz. Omuz omuza vererek insanlığı bilmeyenlere insanlığı öğreteceğiz.” Miting Mem Ararat’ın sahne alması ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA