Patron okulu MERİAD hizmete hazır! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Patron okulu MERİAD hizmete hazır!


 

Son günlerde ulusal ve uluslararası firmalar nedeniyle kan ağlayan Mersin ekonomisine danışmanlık ve birleştirme vizyonu ile hizmet verecek MERİAD kuruluşunu ilan etti. Başkan Neslihan Baysal derneğin birincil hedefini şu cümlelerle açıkladı: “Topluluğa hitabetten, oturup kalkmaya kadar birçok konuy

Mehmet Nabi Batuk

Mersin İş İnsanları Derneği (MERİAD) düzenlediği lansman toplantısı ile kuruluşunu ilan etti. Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; MERİAD’ın  da Yönetim Kurulu Başkanı olan aynı zamanda Çukurova Girişimci İş İnsanları Derneği (ÇUGİDER) ile Çukurova Kartalları Derneği (ÇUKAD) Başkan yardımcısı Neslihan Baysal, Başkan Vekili Taner Işıkbay, Genel Sekreter Koray Aysel, Sayman Hakan Özcan, Üye İşlerinden Sorumlu YK Üyesi Mehmet Onur Özdere, İş Geliştirmeden Sorumlu YK Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi h. Ali Çağlayan katıldı.

DERNEĞİN BİRİNCİL AMACI: PATRONLARA OTURMASINI KALKMASINI ÖĞRETMEK

MERİAD’ın diğer iş dünyası kurumlarından farklı olacağını söyleyen Baysal, “Bizim derneğimiz diğer benzer derneklere göre farklı bir vizyona sahip olmak istiyor. Derneğimizin birincil amacı bir patron okulu haline gelmektir. Çünkü biliyorsunuz patronlar birçok yerde bulunmak zorunda kalıyorlar. Sivil toplum kuruluşlarında, iş dünyasında kamuoyunu ilgilendiren her yerde kendisini ve firmasını temsil ediyor. Bunun için de oturmadan kalkmaya, kişilere hitap etmesine kadar dikkat etmesi gerekiyor. Bunun için farklı meslek gruplarının bile çok farklı vizyonu olmalı. İş dünyası ile biz bu vizyonu birleştirip bir patron okulu edasıyla çalışmak istiyoruz. Topluluğa hitabetten tutun da, oturup kalkmasına, iç toplantılarda nasıl hareket edilmesi gerektiğine, toplantılara nasıl katılması gerektiğine kadar birçok konuya değineceğiz. Ve kendimizi burada daha iyi seviyelere kadar taşıyıp geliştireceğiz” diye konuştu.

“İŞ İNSANLARINA DANIŞMANLIK YAPACAK, ONLARI BİRLEŞTİRECEĞİZ”

MERİAD üyeleri adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Baysal, kurdukları dernek ile ulusal ve uluslararası alanda çalışan iş insanlarına danışmalık yapacak ve destek olacak bir yapı oluşturduklarını söyledi. Baysal, “Mersin İş İnsanları Derneği olarak yerel ve evrensel değerlere sahip azim ve kararlılıkla bütün insanlığa hizmet eden dürüst, dinamik, çalışkan, girişimci, gelişime açık, geleceğin dünyasında söz sahibi olan iş adamları kuşağı oluşturmaktadır. Derneğimiz Mersin’in ekonomik, sosyal kültürel, alanlarda aktif olarak çalışmak bu alanların sorunlarında rol alarak, Mersin’i daha ileri bir seviyeye taşıma duygu ve düşüncesi ile hareket etmektedir. Bünyesinde iş adamları arasında birikim, bilgi ve fikir paylaşımına öncülük ederek işbirliği fırsatları oluşturmak, üyelerinin daha ileri iktisadi ve sosyal seviyelere ulaşmaları için gerekli çalışmaları yürütmek, çeşitli sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları, kamuoyu önderleri ile ilişkiler geliştirerek üyelerinin bu kuruluşlarda güçlü temsil ilişkileri içerisinde çalışmalar yapmak, yerel, bölgesel ve ulusal konularda projeler hazırlayıp üyelerle ve ilgili kurumlarla paylaşmak ve bu projelerin gerçekleşmesinde rol oynamaktır” dedi.

“DERNEKTEKİ ÜYELERİN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN FAYDASINA HAREKET EDECEĞİZ”

Mersin’in ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması amacıyla projeler yapacaklarını da söyleyen Neslihan Baysal, “Kentin ismini nasıl duyurabiliriz konusunda da dünyaya açılmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızda başladı. Hata yönetim kurulu ekibimiz ile birlikte ilk ticari harekete imza attık. Mersin’de ilk defa bu kadar kalabalık ortak grubu olan bir işletme gerçekleştirildi. Bu bizim için çok önemli bir adım. Yakında bu işletmemizi piyasada ve haberlerde görmeye başlayacağız. Bu yüzden bizim dernekler ile diğer benzer dernekler arasındaki misyon farkımız var. Biz ticari maksatlı bir dernek oluşturduk. Burada tabiî ki sosyal toplum kuruluşu olarak hareket ediliyor, kamu yararına projeler hazırlanıyor, insanlar birbirini tanıyor ancak biz direkt olarak ticari teşebbüs olarak hareket edeceğiz. Yani birlik içerisinde toplu ve ticari girişim. Burada yani dernekteki üyelerin ve yönetim kurulu üyelerinin faydasına hareket edecek toplu bir ticari girişim ve hamle olacak. Siz burada ortakları ve paydaşları düşünerek devam ediyorsunuz. Kişi ise kazandığı karı hemen kendisine alıp çıkamıyor. Bu kar burada 5 ile 10 yıl boyunca kalıyor ve katlanarak devam ediyor. Burada iş insanı hem kendisine fayda sağlıyor hem de ileride kendisine toplu bir para alma şansı oluyor” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA