Basketbol Süper Liginde mücadele eden Mersin Spor, Galatasaray MCT galibiyeti takımı ateş hattına çekti.
Bahçeşehir Koleji, Tofaş Spor ve Galatasaray MCT karşısında alınan galibiyetlerle bir anda ligde 10. sıraya yükselen MSK, "Neden Play off Olmasın" cümlesini taraftarına ve basketbol camiasına söyletmeye başladı derken art arda alınan 5 mağlubiyet "MSK'yı ateş hattına çekti" dedirtti.
MSK, hedef maçlarını kaybederek taraftarın canını sıktı. Moraller bozuldu, tribünler boş kaldı.
Biraz açalım konuyu… MSK'nın Türk Telekom'a farklı mağlubiyeti fitili ateşledi ! MSK hedef maçlarını kaybedince camianın canı sıkıldı. İzmir deplasmanında Karşıyaka karşısında ortaya koyulan inişli çıkışlı performans ve sonunda alınan mağlubiyet, evinde Onvo Büyükçekmece Basketbol'a maçın son bölümünde kaybetmek, son olarak Bursa Spor'a 18 sayılık üstünlüğü koruyamamak, Servet Tazegül Spor Salonunda son saniyede şok basketle maçı kaybetmek. Salon son saniye basketiyle resmen buz kesti. O basket bir çok sanal medya platformunda en çok izlenenler arasında yerini aldı.
Maalesef her hafta Koç Carlos Duran'ın yapacağı açıklamaları bekledik değişen bir şey yoktu. Rakibini iyi edit edemiyordu! Maçı iyi analiz edemiyordu! Değişiklikler doğru mu! Maçları okuyamıyor muydu !
Oyuncuların mı performansı düşüktü? Takımdaki sorun neydi? Kimse neden dillendiremiyor? Sorun konuşarak çözülür, saklanarak değil. Açıkçası MSK’da zincirleme sorun var.
Yönetim Kurulu kesinlikle Türk Telekom mağlubiyeti sonrası Koç Carlos Duranla yollar ayrılmalıydı. Taraftar defalarca uyardı. MSK markası üstün olandır, birileri gelir ve gider. Kişi en iyi olsa da kimya tutmadı mı olmuyor.
Neden mi değişiklik galibiyet getirir!
Aliağa Petkim, Karşıyaka, Bursa Spor, koç değişiklikleri ile ciddi galibiyetlere imza attılar. Açıkçası taraftarın Carlos Duran'la yolları ayırın dediğinde sesini duymak gerekirdi. Diğer yandan takımda sayısını bilmediğim kadar menajer var haddimize değil ama 5 mağlubiyetin ardından ne gibi çözüm ürettiler? Yoksa onlarda taraftar gibi kenarda maçımı izliyor.
Örnek; Karşıyaka her maça kazanmak için çıkıyor. Herkes ekip olarak sahada yüreğini koyuyor neden lige tutunmak için! Onca sorunlara rağmen, maddi problemlere rağmen, lige tutunmak istiyorlar. Mücadele ruhunu ortaya koyuyorlar saha içinde birbirlerine destek oluyorlar konumuz dışı ama problemlerini çözüp inşallah ligde kalırlar. 50 yılı aşkın Karşıyaka bu lige renk katıyor. Ruh katıyor.
Demem o ki MSK Ateş hattında. Karşıyaka kalan 3 maçından 2’sini kazanması halinde ki kazanabilir. Ligde oynanan karşılaşmada birini MSK, birini Karşıyaka kazandı, bu durumda averaj önemli.
Bursa Spor ligde 8 galibiyeti var. Kalan 3 maçın en az 1’ini kazanması halinde 9 galibiyet ve MSK’ya 3 galibiyet üstünlüğü olduğu için avantajlı. Aliağa Petkim Basketbol 9 galibiyeti var ve ikili averajla MSK’nın üstünde. Glint Manisa Basketbol 9 galibiyeti var, ikili averajda MSK üstün durumda.
Şimdi oturun sizde bir matematik yapın kim düşer, kim ligde kalır diye bende bir taş attım kuyuya çıkartın bakalım!
MSK kalan 3 maçtan galibiyet çıkartmalı şehrimiz, taraftarımız galibiyeti hak ediyor. Kendinize gelin en iyi yaptığınız şeyi sahada yapın. Kazanın, bunu Mersin'e borçlusunuz.
Varsa içinizde sorun bir kenara bırakın, yönetim çözer, şimdi sizin kazanmanız gereken Merkezefendi Belediyesi Basketbol karşılaşması var. Kazanın gelin, sonra biz taraftar olarak Anadolu Efes maçında tribünleri doldurur sizleri alkışlarız...