TÜİK tarafından açıklanan veriler, toplumun gerçek yaşam koşullarıyla örtüşmüyor, yanından bile geçmiyor değil mİ?
TÜİK’ e göre bu sene salonu, kınası, gelinliği, damatlığı eşyası derken düğün maliyeti geçen yıla göre iki kat artmış! Yaaa inanamazsın.. Hayretler içinde kaldım..
Yine tam doğru olmasa da bir artış göstermiş ya bu da bir ilerleme ..
Evlenecek gençlere , evlendiren ailelere de kolaylıklar dilerim.
Asgari ücretli nasıl evlensin?
Emekli evladını nasıl evlendirsin?
Sade düğün ile bitiyor mu , ya sonra ne olacak ?
Ev kiraları aldı başını gitti?
Ev tutmak lazım, eşya almak lazım..
Mersin’de de başladı düğün sezonu.. Gelinlik fiyatları, geçen seneden tutulmaya ve ödenmeye başlanan düğün salonları, takılar, eşyalar el yakıyor.
Kır düğünleri, salon düğünleri birer birer doluyor .. Masrafı göze alan salonu tutarak başlıyor hazırlıklara ..
Yüksek enflasyon nedeniyle ki 2025'te düğün masraflarına yetişilmiyor.
Geçen yıla oranla düğün yapmanın maliyeti neredeyse iki katına çıktı. Düğün salonundan gelinliğe, beyaz eşyadan mobilyaya düğün masrafları 1 milyon Türk Lirasını geçti.
Artan düğün maliyetleri nedeniyle çiftler daha sade ve ekonomik organizasyonlara yönelmeye başladı. Eee demokrasilerde çareler tükenmez.
Geleneksel büyük düğün törenleri yerine açık hava mekânları ve butik konseptler daha fazla tercih edilmeye başlandı.
Çok tercih edilmese de düğün tarihlerini kış aylarına almak, hafta içi tarih almak bütçe dostu ..
Pazarlık sünnettir ..Yemek hizmetleri, organizasyon firmaları ve düğün salonları ile birebir görüşerek fiyatları düşürmek te mümkün.
Haydi o zaman evlenen çiftlere mutluluklar, sünnet olan evlatlara geçmiş olsun..
Başlasın düğün ve nikah sezonu..