İnci TULUNAY | YİNE YEŞİLLENDİ FINDIK DALLARI.. | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
İnci TULUNAY

Tarih : 18.01.2024  E-Mail : 


YİNE YEŞİLLENDİ FINDIK DALLARI..

Seçim yaklaşırken  şantiyeye dönen  sokaklar, yollar, yeniden sökülüp yapılan kaldırımlar..

Her seçim döneminde yaşanan bu hal ile  dilime dolanan melodi..

“ Yine yeniden ..Yeşillendi fındık dalları “

Mersin in her yeri başka başka kaldırım taşı..

Renk renk model model.. Her yeni  gelen yöneticinin zevkine göre şekillenen kaldırımlar ..

Kiminde gri, kiminde kırmızı, sarı , pembe, mavi..Sokaklar, caddeler  “Büyükşehir” e yakışır bir kaldırım modeline kavuşamadı yıllardır..

Her  belediyenin  üzerinde en çok çalıştığı, sürekli yenilenen ama nedense bir yağmurla taşları yerinden oynayan , birkaç aya kalmadan oynayan yerden kırılan,  araçlar park etmesin diye önüne, üzerine, yanına binlerce malzeme yerleştirilen, kaldırımlar..

Yok mu kaldırım yapmanın bir standardı.. Olmaz mı? Aslında var..

10/7/2018 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğine göre  belediyeler;  Bisiklet yolu, otopark, yönlendirme, sinyalizasyon, aydınlatma ve ağaçlandırma uygulamalarıyla ve kent mobilyalarıyla beraber kaldırım ve kavşak düzenlemelerini yapmak veya yaptırmakla, reklam ve bilgilendirme levha ile pano düzenlemelerini yapmak veya yaptırmakla, topluma açık yerlerde ihtiyaçların karşılanması amacıyla; büfe, mescit, para çekme makinesi, telefon kulübesi, tuvalet, çeşme ve benzeri tesislerin kurulmasına ilişkin iş ve işlemleri yürütmekle,belirli bir süre için düzenlenen sosyal ve kültürel etkinlikler için geçici olarak ihtiyaç duyulan altyapıyı ve geçici olarak talep edilen hafif ve sökülüp takılır malzemeden yapılan fuar, sergi, sahne ve çadır gibi üstyapının kurulması ve kaldırılması için gereken izinlerin verilmesine ilişkin iş ve işlemleri yürütmekle ve güvenlik tedbirlerinin alınmasını sağlamakla, yükümlüdür.

 Birinci fıkrada belirtilenlerin ve her türlü altyapının yapımı ve kullanımı ile bakım ve onarımı sırasında yaya sirkülasyonunun engellenmemesi,

“Engellilerinerişiminin, can ve mal güvenliğinin sağlanmasızorunludur.” Diyor..

Çiz altını , kalın harfle yaz!!

Sorarım size, “ Hissedilebilir yürüme yüzeyi işaretlerine sahip kaldırım taşları vaar ya..Engelli veya az gören kişilere bilgi vermek için kullanılan kılavuz yürüme yüzeyi olan kaldırım taşları yeni yapılan kaldırımlarda niye kullanılmıyor? Yeni yapılan kaldırımlara engelli rampası konuyor, güzel, rampalar  “Hissedilebilir yürüme yüzeyi işareti “ olan taşlardan yapılmış gerisi yok, diğer taşlardan kaldırıma devam..  “Dostlar alışverişte görsün “  İçim acıyor, emek , zaman, para  akıp gidiyor, Camişerif  mahallesi  sakinleri yarım yamalak şartsız kuralsız, yarım yamalak  yeni kaldırımları ile seçime hazırlanıyor..




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA