Abdulmuheymin SEHO | “YÜKLER” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Abdulmuheymin SEHO

Tarih : 13.04.2022  E-Mail : muheyminseho@gmail.com


“YÜKLER”

Son zamanda Suriyelilere yönelik aşırı şekilde Sosyal medyada kötü haberler paylaşılıyor, bazıları en ufak bir hata için Suriyeli'yi bekliyor, ayrıca biri hata yaptığı zaman herkesi genellemek bazıların tek yolu oldu.

 

Üstelikle çoğu bizim hakkında Sosyal Medyada Nefret söylemi ile paylaşımlar paylaşıyor, galiba nefret söyleminin sebebi "Suriye'deki Türk Ordusu" ama hala geçen haftada yapılan oylamaya göre "Evet"e oy verenler çok Partiler var, Bu da (Suriyeliler olarak Türk Ordusunun Suriye'de bulunmalarıyla hiçbir ilgimizin olmadığının kanıtıdır). Biz genel olarak kimseden destek ya da yardım istemedik ve beklemedik, Enkaz altından gelerek kendi işimizi kendi yıkılmış hayatımızı yeniden kurmaya başardık. Her yıl ya bir Üniversiteden ya da bir okuldan sınıfın birinciliği olmak üzere illaki bir Suriyeli çıkar.

 

Piyasadaki Suriyeli Fabrikalar, şirketler ve esnaflar sayısı binlerce ayrıca bu Suriyeli Piyasasına binlerce genç istihdama alındı. Kültüre çocuklarımızın çoğu kaynaşabildi ve Türkçe'yi çok sayıda insan öğrendi (Oysaki gelmeden önce hiçbir kelime bilmiyorduk). Bunların hepsini her alana başardığımızı kanıtlıyor.

 

Herhalde de ülkemize dönmek için İÇ SAVAŞIN bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz, ama gördüğümüz gibi her yerde üretici bir insanız ve hiç kimseye yük olmadık ve sıkıntı yapanlar için her yerin kötüleri ve iyileri buluruz ama sadece kötü yapanı suçlamalıyız herkesi suçlamak büyük bir yanlıştır, çünkü bizim tarafımız da çok kötülük gördü ama hiçbir zaman genellemedik ve kimsenin dükkanı ya da evi taşlar vurmadık iyi örneklere bakmaktayız.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA