Hediye EROĞLU | MERSİN YOLLARI… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Hediye EROĞLU

Tarih : 27.01.2022  E-Mail : heroglu33@hotmail.com


MERSİN YOLLARI…

Mersin’de kaldırım sokak yazmak eleştiri konusu olabiliyor. Yazılarımızın içeriğini anlamayanlar bu sokaklarda yürümeyenlerdir. Zira yürüseler ve başlarına bizlerin yaşadıkları gelse ‘az bile yazmışsın’ derler…

Önceki gün akşam; hava it titreten cinsten. Yağmurun altında ayazı yiyerek rüzgara karşı ilerlemeye çalışırken bastığım yeri kaldırım sanıp ilerlemeye çalışan ben, ayağımın altındaki kaldırım taşının ters dönmesi ile adeta suya gömüldüm!

Oysa bu kaldırımlar daha geçen sene yapılmıştı. Üstüne üstlük de aradan geçen sürede birkaç defa tadilat-tamirat görmüştü!

Sanırsın hortum çıktı, deprem oldu, heyelan yaşandı da taşlar yerinden oynadı.

Hepi topu yağmur ve ayaz yiyen kaldırım taşları benim kadar dayanıklı çıkmadı!

Islak ıslak eve ulaşmaya çalışırken botumun içerisinde yüzen ayaklarım soğuktan kaskatı kesilirken öfkem nedeniyle tepemden ateş çıkıyordu!

Dedim ya siz bu yollarda yürümediğiniz için bilmezsiniz, anlayamazsınız..!

Bu yollarda çoluk çocuk, bebek arabasıyla, tekerlekli sandalyesi veyahut koltuk değneği ile ya da görme engelli olarak mesafe kat etmeye çalıştığınızı hayal edin birde!

Vay halinize… Ben yine iyi durumdayım yani…

 

Mersin düz bir şehirdir. Mersin kolay bir şehirdir. Yaşanabilecek en güzel yerlerden biridir… Ancak cennetten bile kovulmayı başaran insanoğlunun elinde cehenneme dönen kentte yolda yürürken bile uyanık olmanız gerekiyor!

Adeta bubi tuzakları ile donatılmış yollarda her an her şey olabilir! Benim başıma gelenler nur nimet kalabilir! Rasgele asılmış tabelalar mı yoksa her isteyenin keyfine göre yaptığı dış giydirmeler mi dersin kafana ne düşeceği belli olmaz!

Başı boş klima borularından damlayan sular yazın yüzüne düşerken ferahlık verse de kışın içini titretebilir. Ama daha önemlisi bunların da yine hiçbir denetime tabi olmadan keyfiyete göre istenilen yerlere takılabiliyor olması ki; bu da facialara davetiye çıkartıyor. 

 

Faturalar nedeniyle elektrik kesintilerine bir şey diyemiyorum. Islak ve üşümüş bir halde elim kapatmaya gitmeyince sağ olsunlar birileri devreye girip elektriği kesiyorlar da ben de faturanın kabarmasını önlüyorum.

 

Mersin, Mersin olalı böyle kış görmedi diyeceğim ama yok öyle değil. Eskiden de kışlar böyleydi ama ancak şehir kaos halinde değildi! Şuan yaşadığımız kabusu yaratacak ortam bu hale gelmemişti. Düzensiz yapılaşma, uyduruk trafik düzenlemeleri yoktu! Nüfus belli bir sayıdaydı…

Yani bu günleri biz kendi elimizle yarattık.

Şimdi de cefasını çekiyoruz!...




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA