Abdulmuheymin SEHO | ORDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Abdulmuheymin SEHO

Tarih : 26.01.2022  E-Mail : muheyminseho@gmail.com


ORDU

Dünyanın her yerinde halkı ve vatanı savunmak için ordular kuruluyor, böyle bir şey normal ve çok sayıda ülkede görüyoruz…

Bunu da gördük, halk bir şey istiyorsa ordu ve vatan askerleri ne olursa olsun halkın tarafında duruyor ve yorulmaksızın halkı savunuyor.

Suriye’de ordu hikayesi farklı… Hafız Esed iktidara darbe ile geldiğinde kendi ordusunu yaptı. Halkın ordusunu değil tahtın ordusu kurdu. Bu ordu hiçbir zamanda halkı savunmadı veya halkın tarafında durmadı… 1982 yılında halk Hafız zulmüne çıktığı zaman Suriye ordusu emri alır almaz insanları bombaladı ve kısa sürede 40 BİN kişiyi öldürdü..

Aynı durumda 2011 yılında Suriye büyük devrimi başladığından beri “Vatan Askerleri” birkaç katliam yaptı. İnsanlar kafası kesilerek öldürüldü. Halka işgalci İsrail askerleriymişçesine saldırdılar… Kadınlara tecavüz edip, gençleri öldürüp, yaşlıları döverek, çocukları tutukladılar… Hiç abartmıyorum ve keşke söylediklerim doğru olmuyorsa ama maalesef 11 yıl içinde bunun hepsini yaşadık.

Sivil insanlar ne olursa olsun “Vatan Askerleri”ne karşı çıkamaz çünkü ortada eşitsiz bir savaş olur… Çıkma nedenlerimizden biri de, Esed Ailesinin 40 yıl boyunca taht için bir ordu kurmuş olması ve hiçbir zaman halkı düşünmemesi.

Siz hiç vatan askerlerinin kendi vatandaşlarını kimyasal maddelerle bombaladığını duydunuz mu? Duyamazsınız çünkü olmadı ama Suriye'de çok oldu, uçakla, tankla, füzelerle ve çok sayıda silah denendi bizim üzerimizde.

Kendi ordularımızın farkını öğrenelim… Vatan ve halk ordusu var ve bu genel bir şey ve normal, birde Taht ve iktidar ordusu var ki, bu sadece bizde oldu...




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA