Mitat ÇELİK | TAMER LEVENT | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 17.01.2022  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


TAMER LEVENT

Tamer Levent uzun bir aradan sonra yeniden Mersin’deydi. Her zaman olduğu gibi bilgi birikimiyle şehrimize değer kattı.

Ülkemizin en popüler isimlerinden biri olması nedeniyle bugünlerde onu tanımayan yok gibi. Böylesine ekran yüzü olması sizleri yanıltmasın. Onu daha çok, Türk Tiyatrosu’na verdiği emekle bir dizi değeri de beraberinde taşıyan saygın bir sanat insanı olarak tanınmaktayız. Ayrıca Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra yönettiği oyunlarla da pek çok yurtdışı festivallerinden davet almış usta bir rejisördür.

Mersinlilerin gönlünü ise ilk kez Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde 31 Ekim 2002’de Murat Göksu ile birlikte sahneye koyduğu 1 perdelik  Mitch Leigh’in Mançalı Adam Operet ile fethetmişti. O sezon Mersin operası için neredeyse bir başyapıtlar sezonuydu.

Daha sonraki yıllarda Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı için pek çok kez Mersin’de bulunarak Vakfın Mersin’de kurulmasına öncülük etmişti.

Onu bu kez, 14 Ocak’ta MBB Kongre ve Sergi Sarayı’nda Mersin Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde “Sanata Evet” derken dinledik; politik ve kültürel bunca şikayet arasında değişimin bireyde başlayacağı gerçeğini yeniden dile getirdi. Aslında her bireyin kültürü sanata dönüştüren birer aktör olduğunu da gözler önüne serdi. Etkinliği Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı düzenledi.

Tamer Levent hepimizin ağabey’i; yaşam biçimiyle akademi dışında da usta bir öğretici, yol göstericidir.Onun bu duruşu, sadece tiyatro öğrencilerini değil, tüm halkımıza kendisini göstermeye devam ediyor. Bu söyleşiye emeği geçenleri yürekten alkışlıyorum.

Not: Söyleşide dinleyiciler arasında Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’yı görmek bir seçmen olarak beni mutlu etti. Çünkü siyasiler bu ülkede bir şeyleri düzeltmek adına hayatlarına daha çok sanatçı katmalı, onları dinlemelidir. Çünkü onlar, bu ülkeyi herkesten daha çok bilenlerdir.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA