Hediye EROĞLU | MAHCUBİYET… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Hediye EROĞLU

Tarih : 9.12.2021  E-Mail : heroglu33@hotmail.com


MAHCUBİYET…

CHP Mersin mitingi çok tartışmaya konu oldu ama en azından şu gerçeği ortay koydu; Mersin’de bir miting alanı yok.

Mersin 2000’li yıllardan sonra imar düzenlemesi-yerleşke adına adeta yeniden şekillendi. Yeni bir yaşam alanı olarak Kuzey Mersin yaratıldı. Ancak bu düzenlemelerde kentin miting alanından, ulaşıma, eğitimden sağlığa, ticari alanlardan konut yapılaşmasına çok da önem verilmedi!

Üstelik bu dönemi inşa eden CHP’li Belediye Başkanı Macit Özcan, inşat mühendisiydi…

Dönemin yanlışları bugün çok daha iyi görülür hale geldi. Yaşadığımız mağduriyetler (afetler, ulaşımdaki aksamalar, düzensiz yapılaşma) bize nerelerde ne yanlışlar yapıldığını çok daha iyi gösteriyor…

Ancak tüm bunlar hala olduğu gibi duruyor.

CHP mitingi ile miting alanı eksikliği ise en dikkat çekici konu oldu.

CHP’li Yenişehir Belediyesi duyulan mahcubiyet üzerine harekete geçerek yaşam alanı niteliğine sahip bir miting alanı kazandırmak için harekete geçti.

Konuyu meclise getiren Başkan Abdullah Özyiğit, beklemediği bir muhalefet ile karşılaştı. İnceden bir muhalefet yapan MHP Grup Başkanvekili Fahrettin Kılıç, Toroslar’daki Cumhuriyet Alanının miting amacıyla kullanılabileceği önerisiyle geldi.

Başkan Özyiğit ise, “Ben o yeri gördüm. Toroslar’daki alan sadece miting olursa kullanılabilir. Onun için hazırlanmış ama bu tip alanlar aslında Avrupa kentlerine baktığımızda yaşama alanı kent meydanı dediğimiz yer. Hayatın devam ettiği, insanların gittiği geldiği, oturduğu kahvesini içebildiği bir yaşam alanı olarak gerçekleşiyor. Yoksa dümdüz beton bir alan yap, güneş vursun hararet yapsın” ifadelerini kullandı.

Evet kesinlikle katılıyorum.

Artık betona boğulmuş meydanlar, alanlar vizyonu/zihniyeti yerine yaşanabilir mekanlar yaratmak gerekiyor.

Üstelikte kentin bu alana dair büyük ihtiyacı da düşünülürse bu düşünce takdire şayan.

Üstelik Yenişehir Belediyesi bu projeyi atıl bir tesisin alanını geri kazanarak bu düzenlemeyi yapmak isteyerek birde alkışı hak ediyor.

Ancak sorun şu; Mersin’in miting alanının mahcubiyetinin duyulması ne kadar anlamlı ise kentin fuar alanı eksikliğine dair de mahcubiyet duyulmalı ve bunun için de harekete geçilmelidir.

Kentin ihtiyaçlarını belirleyerek bu doğrultuda yatırımlara, hizmetlere yön verme anlayışı kente kazandıracak vizyonlardır.

Yetersizlikle eleştirilen fuar alanının, miting alanına dönüşmesi çok güzel umarız dileriz kentin ihtiyaç duyduğu fuar alanı için de bu düşünce vücut bulur.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA