Abdulmuheymin SEHO | NEFRET, KİME YANSITILIYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Abdulmuheymin SEHO

Tarih : 8.12.2021  E-Mail : muheyminseho@gmail.com


NEFRET, KİME YANSITILIYOR?

Irkçı olaylar veya nefret söylemleri nedeniyle başımıza gelen her şeye rağmen, hala sakince uğraşıyoruz. Sanki hiçbir şey olmamış gibi. Çünkü tabii ki Suriye’de bunlardan daha ağır birçok duruma maruz kaldık, bu nedenle bizim alışkanlığımız oldu… Her şeye iyi ve soğukkanlılıkla davranıyoruz.

 

Ama bizim baş edemediğimiz şey, çocuklarımızın okullarda ırkçılığa ve ağır dayaklara maruz kalması. Aileleri şikayet etmekten de korkuyor… Şikayet edenlere ya  hiçbir cevap gelmiyor veya karşı taraftan cevap yok. Onlarca çocuğumuzun kendi okullarında tek suçu Suriyeli olması. Suriyeli diye saldırıya uğruyorlar. Bazı öğretmenler tarafından da dövülüyorlar.

 

Evet.. Bizden nefret edebilirsiniz, bizi istemeyebilirsiniz, şikayetçi olabilirsiniz... Ama bu kininizi ve nefretinizi ne çocuklarınıza öğretin ne de çocuklarımıza yansıtın... Böyle bir olay çocuklarımıza yansıtılacak bir durum değil… Çocuklar masum ve bu sorunlarla hiçbir alakası yok!

 

Birkaç gün önce ablam, tek çocuğunu başka bir okula nakletti çünkü eski okulunda neredeyse her gün dövülüyor ve zorbalık görüyordu. Ve yeğenime sürekli saldıran çocuk müdürün yeğeniydi. Yeğenim ise müdüre şikayet etmeye gidince müdür yeğenimi azarlayarak fırça atıp, haklı olmadığını ve Türk öğrencilerden uzak durması gerektiğini söyledi.

 

Yeğenim gibi yüzlerce çocuk mağdur. Tek suçları “Suriyeli” olmak… Ya okulun grubundan çıkarılmak ya da dövülmek. Ya da başına bir şeyler geliyor. Oysaki çocuklarımız iyice Türkçe konuşuyor, çoğu Türkiye'de doğdu ve Türkiye'nin adetlerine ve halkına saygı duymakta. Ayrıca kaynaşmaya her zaman hazırlar ve hiçbir sıkıntıları yok.

 

Bu nedenlerle çocuklarımıza insanlar arasında fark olmadığını öğretmeliyiz. Onlara nefreti öğretmemeliyiz çünkü çocuklar bizim geleceğimiz... Gelecek bu gerici zihniyetteyse, başımız sağ olsun demektir...




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA