Abdulmuheymin SEHO | MÜLTECİ SADECE BİZ MİYİZ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Abdulmuheymin SEHO

Tarih : 1.12.2021  E-Mail : muheyminseho@gmail.com


MÜLTECİ SADECE BİZ MİYİZ?

Hepimiz, ilticanın bir seçenek olmadığını biliyoruz herhalde.. Ama sanırım çok sayıda insan iltica karşıtı ve bunu kabul etmek istemiyorlar.. Oysaki hepimiz de biliyoruz insanın kendi vatanını terk etmesi hiç kolay değildir.

Vatanda savaşacak için bir şey kalmadı, öncekiler için savaştığımız savaşı kaybettik.. Çok şehit verdik, artık ülkem tamamen işgal altındadır.

 

Ama yine de biraz geriye gidelim.. Son zamanda sosyal medyada paylaştığım paylaşımlarda çok insan bana küfür edip sövüyor.. “Seni ülkemde istemiyorum” diye.. Ama bunlar bilmiyorlar ki bizim ülkemizde ne kadar Türk var ve onlarla yüzlerce senedir uyum ve dayanışma kapsamında yaşıyor ve kaynaşıyorduk.

Suriye'de kaç Türkmen olduğunu biliyor muyuz? Galiba hayır.. Peki Irak'ta? Lübnan'da? Ürdün'de?

İşte nefret ettiğiniz Arap ülkeleri.. İçinde çok sayıda Türk var ve Araplarla beraber güzel bir hayat kurdular.. Ne Arap onlara “ihanet etti” ne de onlar Arap’a “ihanet etti”.

 

Sadece Suriye'de, yaklaşık 1,5 milyona yakın Türkmen yaşıyor… Kendi dilini unutmadılar.. Kendi kültürlerinden vazgeçmediler.. Kendi hayatlarına hiç kimse karışmadı, çünkü bizim yabancı varlığına alışkınlığımız var ve beraber yaşama kararı verince yaşayabildik. Ve hiç kimse karşımıza çıkamadı.

Onlara bir soralım; “Suriye'de ya da Irak'ta ya da Lübnan'da şu geçtiğin ve yaşadığın süreye göre hiç kimse sana bir laf attı mı? Hiç kimse üzdü mü?”. “Hayır” diyecek çünkü biz kendi aramızda kardeş olmaya karar verdik ve yapabildik.

 

Bunlar Mülteci değil. Keyfinden geldi değil mi? Savaştan kaçıp gelmedi değil mi? (Osmanlı Devleti de “93 Harbi”nde 1877-1878 yıllarında Osmanlılar ve Ruslar arasındaki savaşlar nedeniyle Kafkas bölgesinden gelen Türk göçmenleri Suriye'ye yerleşmek üzere yönlendirmiş ve böylece yeni bir Türk göç dalgası başlamıştır Suriye bölgelerine).

Biz ise "Sığınmacıyız" çünkü Suriyeliyiz, aramızda çok büyük bir tarih var, düşüncelerimizden ve fikirlerimizden daha büyüktür...

Her zaman "Arap hainler" diye tarihe bakılır… Keşke tarihin diğer tarafına da bakılsa...




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA