Abdulmuheymin SEHO | SAVAŞIN BİTTİĞİ ANDA DÖNECEĞİZ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Abdulmuheymin SEHO

Tarih : 22.09.2021  E-Mail : muheyminseho@gmail.com


SAVAŞIN BİTTİĞİ ANDA DÖNECEĞİZ

Çok merak edilen konulardan biridir.. Suriyeliler ne zaman dönüyor?

Biz kesinlikle kendi memleketimizi isteyerek terk etmedik, çünkü insan vatanını kolayca terk edip çıkmaz ama yaşanmış durumlardan çok zorlandık, ve her şeyimizi kaybettik.. her şey yorgun hafızamızda kaldı, Hatıralarımız, çocukluğumuz, eski sokaklarımız ..vs.. ama her neyse savaşı bir anda bitirip aşamayız çünkü şimdiki zamanlarda bitmesi çok zor.. bizim devrimize bir sürü ülkeler karıştı ve işleri daha da kötüleştirdiler dolayısıyla Suriye'yi kendi kendisinden böldürdüler aralarında.. insanlar gündüz gece dönmeye umuyor ama dönecek bir yeri kalmadı ve şimdiye kadar Özgür Suriye Ordusu, ele aldığı bölgelerde, Rusya ve İran tarafından acımasızca bombalanıyor ve yüzlerce şehit oluyor.

Biz kalıcı değiliz ve hepimiz dönmemizi bekliyoruz.. Peki Niye biz Savaşmıyoruz ve kendimiz bitirmiyoruz? Öncelikle şöyle bir şey anlatmak istiyorum, Suriye'de eksi Savaşçılar yok, sayısı 90 bine yakındır birde bir Harekatı gerçekleştirip kısa zamanda bitirebilirler ama  ... bu 90 bini yönetiliyor ve kontrol ettiği ülkelerden izin almadan hiçbir şey yapamazlar, ve biz Muhacir bir sivil olarak tek isteğimiz her şeyi bir anda bitirmesini istiyoruz ama maalesef herkes kontrol altında. Biz herhalde hiç kimseye yük değiliz ve kimseye zarar vermek istemiyoruz ama savaşın bitmesini bekliyoruz ama elimizde bir şey yok çünkü herşey kontrol dışı ve istemdiğimiz şekilde yönetiliyor.

Herkes Savaş bitmesine heyecanlı ve ülkemize gidip yineden inşa edeceğiz ama önce belki savaş meselesi çözülür ve ESAD'sız İşgalsız Teröristsiz bir şekilde güvende oluruz.. birbirimize tahammül etmemiz lazım çünkü aramızda çok büyük ve ortak bir tarihimiz vardır ve bu tarihi Gerizekalıların eline bırakmayalım çünkü bozdular ... bir daha hatırlatmamız lazım.. DÜŞMANIN MÜLTECİ DEĞİL, ONU MÜLTECİ YAPANDIR. İllaki bir gün döneceğiz.. umarım bu gün yakın olur.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA