Abdulmuheymin SEHO | "İŞİMİZİ ALIYORLAR" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Abdulmuheymin SEHO

Tarih : 14.06.2021  E-Mail : muheyminseho@gmail.com


"İŞİMİZİ ALIYORLAR"

Buraya Kimsenin işini almak için gelmedik, kendi işimizi kendi çabalarımızla üreterek geldik.

Türkiye'deki Suriyeli çalışanlara yönelik birçok söylenti oldu, ama fabrikalar içinde yaşandığı olayları hiç kimse bilmiyor, Devlet Asgari Tutarı 2850 TL yapmışken, ve Fabrikadaki Suriyeli Asgari Tutarın yarısını almışken, ve gündüz gece durmaksızın çocuk, yaşlı, kadın olmasına farketmeksizin iş sahibi tarafından çalıştırılmışken, biz büyük bir zülme karşılaşıyoruz demektir.

Bizi suçlayarak ve "Suriyeliler bizim işimizi alıyorlar" diyerek, sanki bu durum iş sahibine kaynaklanmyor, bu durum iş sahibine kaynaklanıyor, iş sahibi Suriyeli gencini kendi ailesini yedirmek için düşük maaşla mecbur olduğunu bilerek çalıştırırsa, o zaman haksız olan ve yolsuzluğa yol açmış olan İş sahibidir.

Birde Suriyeliler her zaman garantisiz çalışıyor, iş sahibi ona ne çalışma izni ne de sigortası ne de birşey yapıyor, yani Suriyeliler mecbur olmasaydı bu işlere girmezlerdi ve hiç kimseden destek beklemeyerek her zaman işe bakıyor ve helal lokması için gündüz gece çabalıyor, garantisiz sigortasız çalışmasına rağmen iş sahibine hayır demeden çalışıyor. Bunun hepsinde Özel Sektörden bahsediyoruz, Kamu Sektöründen bahsedince, Türkiye'deki Eğitimli Suriyelilerin yüzde 1%'ne aşmayacak şekilde kamu sektöründe çalışıyor.

Ayrıca Türkiye'deki Suriyeli Fabrikalar ve şirketler sayısı binlerce, bu fabrikalar ve şirketler Binlerce Türk ve Suriyeli genclere istihdam projeleri açtı ve görevlendirildi. Yani bu fabrikalar sayesinde, gençlere yeni bir yol açtı ve binlerce çalışanlar alındı üstelikle piyasa işgücüne katkı sağladı. Yani bunlara bakarsak ve araştırırsak, Suriyeliler Türkiye'de ne kadar fabrika açtıklarını, her zaman vergi ödediklerini, ve ne kadar Türk ve Suriyeli genci işe aldıklarını öğreneceğiz.

Gerçek bir sonuç olarak, Suriyeliler, insanların işlerini almak yerine, Türk işgücü piyasasına katkıda bulundu..




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA