Mitat ÇELİK | FUTBOL A.Ş. | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 31.05.2021  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


FUTBOL A.Ş.

Bunca doğa talanı, mafya videoları arasında yerel gazetelerde çıkan bir haber dikkatimi çekti. Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü’ne kurtuluş reçetesi olarak şirketleşme önerilmekteydi.  

Bu mahfillere kızmıyorum, çünkü uzun yıllardan bu yana spor, kafalarında kar zarar aygıtı olarak yer edinmiş. Bana sorulacak olursa Mersin İdman Yurdu,  şirket olacağına Bölgesel Amatör Liğ’de kalsın daha iyidir.

Dinlerler ya da dinlemezler; kulübün kurtuluşu daha fazla amatör olmaktan geçmekte. Bu doğrultuda, futbol dışında kalan sporlara da (Voleybol, hentbol, deniz sporları, hazır popüler olmuşken binicilik, okçuluk, vs.) eşit oranda yer ayrılmalıdır.

Eğer illa ki futbol ve profesyonel olacağız denirse buradan yerel yönetimlere bir ikazda bulunmak isterim. Böyle bir kulübe destek vermektense her köye, her mahalleye bir futbol kulübü kurup, halkın sporun içinde olabileceği imkanlar sağlanmalıdır.

Mutlak futbol yapılacaksa da, altın, gümüş ve bronz olmak üzere üç farklı takımdan oluşan minikler, U12, U13, U14, U15, U16, U18, olmak üzere altı farklı takımlardan oluşan gençler ve A takımı ile birlikte içinde 10 takım barındıran Altınordu Futbol Kulübü örnek alınmalıdır.

Yeri gelmişken söylemeden geçemeyeceğim; Seyfi Alanya Spor Salonu’nun (eski stadyum yanı) önünde Ahmet Ayas Futbol Sahası vardı. Pazar günlerinin en büyük zevki, işte bu sahada amatör kümenin maçlarını seyretmekti. Ne yazık bundan sonrası mümkün değil. Şimdi yerinde Millet Bahçesi var; peki burası top sahası olarak kalsaydı iyi olmaz mıydı? Artık çok geç derseniz buna itiraz ederim.

Bir bölümünü yeniden amatör kümeye tahsis edebiliriz; böylece Türk futboluna adını yazdıran Ahmet Ayas’ın hatırası da tekrar yaşatılmış olur.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA