Mitat ÇELİK | İNSU’DA TAŞ OCAĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 5.04.2021  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


İNSU’DA TAŞ OCAĞI

Mersin’de nüfus artışı ve kentleşme, Cumhuriyet ile birlikte hız kazanmıştır. Bu doğrultuda, Belediye Başkanı Mithat Toroğlu tarafından 1938 yılında kente davet edilen Alman Mimar Hermen Jansen’in hazırladığı şehir planı, ne yazık ki hayata geçirilmemiştir.

Şimdilerde Mersin’de yaşayan herkes, “keşke zamanında caddeler, dağ ve deniz yönüne dikey kurulsaydı da biraz hava alabilseydik”, diyerek, bir zorunluluğu yaşayarak tecrübe ediyor. Oysa ki, bunun tam aksine kentin caddeleri paralel kurulmuş, kentin dağ ve deniz arasındaki hava akımına da engel olunmuştur. 

Neyse ki, kentin kuzeyinden geçen otobana ulaşım için mecburen dikey birkaç ana cadde kuruldu da Mersinliler bir parça temiz havaya kavuştu.

İşte bu temiz havamızın ana kaynaklarından İnsu ve Değirmençay Yaylaları, şimdilerde kurulmak istenen taş ocağının tehditi altında. Olacakların bilinciyle taş ocağına karşı ses yükseltenler, sadece yaylaları ve tarım alanları için mücadele etmiyor, aynı zamanda Mersinlilerin temiz hava hakkı için de mücadele veriyor.

Köy ve yayla sakinleri,  gerçekleştirilecek ÇED toplantısı öncesi “Taş Ocağına Hayır” diyerek Mersinlileri 6 Nisan saat: 15.00’de İnsu’ya davet ediyor.

Bu davete ilgi göstererek son kalan tarım arazilerimize (dolayısıyla keşke dememek için Mersin’e) sahip çıkmalıyız.

Böylece hava, üretenlerden yana dönsün.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA