Ali ŞANLI | KAYBEDEN FUTBOL | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Ali ŞANLI

Tarih : 18.02.2021  E-Mail : alisanli@hotmail.com


KAYBEDEN FUTBOL

Hafta içi İstanbul’da oynanan Esenler Erokspor İçel İdman Yurdu maçı Türk futbol tarihine geçti. Maç önü yaşananlar gelişmiş bir ülkede asla yaşanmayacağını düşünüyorum. Erokspor İçel İdman Yurdu maçı normalde Çarşamba günü saat 13.00’da başlaması gerekiyordu. İçel İdman Yurdu maçın başlamasına 2 saat kala maçın oynanacağı stada geldi.

Aslında İçel İdman Yurdu stada gitmeden stadın son hali ile ilgili bilgi alınmıştı. Ama TFF’nin belirlediği kurallara göre her iki ekipte maçtan 2 saat öncesinde maçın oynanacağı stadyumda hazır olması gerekiyordu. İçel İdman Yurdu bu kurala uyarak maçın oynanacağı stada gelerek üzerine düşeni yapmıştı.

Ancak İstanbul’a yağan yoğun Kar yağışı resmen koca Kenti felç etmişti.Maçın oynanacağı stadyumda da  durum çok farklı değildi. Çimlerin üzerinde toplanan Kar’ın temizlenmesi öyle o kadar kolay değildi. Yüzlerce insan çalışmasına rağmen, zaman zaman polislerinde ellerine Kar küreğini alarak işin bir ucundan tutması da işi pek kolaylaştırmamıştı.

Maçın hakemi yaşananları gördükten sonra maçı iptal etti. İptal kararını her iki takıma iletti. İtfaiye aracı, top toplayıcılar, Ambulans ve hatta maçın hakemi stadyumu terk etti. Ama Stadyuma gelen bir telefon gidenlerin geri gelmesini sağladı. Ve ne olursa olsun bu maçın oynanacağı söylendi. Fakat burada bir terslik vardı. Maçın oynanacağı söyleniyor ama saati söylenmiyor. Çünkü saha üzerinde ki Kar’ın ne zaman temizleneceği belli değil.

Belirsiz bir bekleyiş böylece başladı. İçel İdman Yurdu sabah 10.00’da maç kahvaltısını yapmış stadyuma gelmişti. Maçın iptal kararı iptal olunca takım ne yapacağını şaşırdı. Ev sahibi Stadyumun hemen yanı başında ki tesislerinde konaklarken Mersin temsilcisi küçük bir soyunma odasında beklemeye başladı. Maçın tam olarak ne zaman başlayacağı belli olmayınca Stadyumu da terk edemediler. Çözüm olarak Muz ve çikolata yiyerek maç saatini yaklaşık 5 saat beklediler.

Yaşanan bu sıra dışı olayın ardından maç bir şekilde başladı. Bunca yaşanan olayın ardından sahada herkesi mutlu edecek futbolu beklemek ne kadar doğru bilinmez ama gelişmiş bir Ülkede böyle olayların olma ihtimali ne kadar diye sorgulamak gerekir. Aslında sadece şu soru sorulsa yeter Çarşamba günü oynanacak maç örneğin Zeytinburnu İçel İdman Yurdu, Maltepe İçel İdman Yurdu ya da Sarıyer İçel İdman Yurdu maçı olsaydı ertelenirmiydi. H abu arada İstanbul’da oynanması gereken diğer maçların iptal edildiği de unutulmamalı.

Sonuç olarak Çarşamba günü İstanbul’da yaşananlar tarihe geçti. Bir defa daha görüldü ki Futbol Asla Sadece Futbol değildir. 3 puan için her şey , her yol rahatlıkla yapılabilinir. Belki Esenler Erokspor 3 puan kazandı, belki de şampiyon olacak ama kesinlikle futbol kaybetti.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA