Mitat ÇELİK | FREKANS | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 8.02.2021  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


FREKANS

Mersin’de Üreten Sanatçılar Sergisi”

    Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Galerisi, kentimiz için önemli bir resim sergisine daha ev sahipliği yaptı. 05-27 Şubat tarihleri arasında açık kalacak sergide, 62 Mersinli ressam yer alıyor.

    Ahmet Yeşil, Kadir Akyol, Adil Benzirci, Veli Mert, Onur Çetin’in yanı sıra, resimleriyle öne çıkan sanatçılar, Aliye Altunbilek, Remzi Karabulut, Bengisu Muazzez Kurtuluş, Buğra Yararman, Hasan Basri İnan, İbrahim Tokaslan, İdris Eşkil, Taner Tunga, Mehmet Altuğ, Olcay Taş, Serap Gezer,Orhan Karakaplan, Mehmet Fahracı, Zeynep Güray Can, olmuştur. Ayrıca Ahmet Karabulak, Performans ve Enstelesyon isimli çalışmasıyla izleyici üzerinde etkili olurken, heykelleriyle Mustafa Yüksel, Hasan Canel, Suat Dündar, yer aldı. Mersin resim sanatına boy aynası oldukları için tüm sanatçılarımızı yürekten alkışlıyorum.

    Sergi kitapçığında küratör ismi belirtilmediğine göre bu etkinliği de, değerli hocamız Veli Mert’e borçluyuz. Tüm bu çalışmaların ve Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nin gizli öznesi olan Aynur Sakuçoğlu’nun da, ismini anmalıyım. Sanatçı, Yamaç isimli çalışmasıyla sergide yer aldı.

    Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in sanata ve sanatçıya böylesine yakın durması, Yenişehir’in geleceğini de aydınlatıyor. Kent yönetiminde henüz birinci yılında olmalarına rağmen (üstelik pandeminin olumsuz etkileri de unutulmamalı) Yenişehir, ürettikleri sanatsal değerle Mersin’in gündelik hayatını zenginleştirmeye devam ediyor.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA