Ali ŞANLI | UMUTLAR BOŞA GİTMESİN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Ali ŞANLI

Tarih : 1.12.2020  E-Mail : alisanli@hotmail.com


UMUTLAR BOŞA GİTMESİN

Sezon başı aslında her şey iyiydi. Tarsus İdman Yurdu ve İçel İdman Yurdu lige çok iyi bir giriş yapmış aldıkları galibiyetlerle Mersinli futbol severler umutlanmıştı. Ama lig ilerledikçe defolar ortaya çıkmaya başladı. Bana göre yanlış hoca seçimi ve yanlış oyuncu toplulukları her iki takımın da ligde sıkıntı yaşamasına neden oldu.

2 ve 3’nci ligler bu Kente asla yakışmıyor. Tarsus İdman Yurdu ve İçel İdman Yurdu’nun sergilediği futbol , oyuncu yapısı ve yöneticilerin bakış açısına bakıldığında bu sezonda 2 ve 3’ncü liglere mahkum kalacağımızı gösterdi. Alt ligler her zaman zordur, dipsiz kuyu gibidir. Buralarda futbol oynamak çok zordur.

Keşke bu zorluğu bilen, bu ligleri tanıyan hocalarla  ve bir üst ligde alınan oyuncularla şampiyonluk hesapları yapılsaydı.  Maalesef yanlış hesap bir sezonu daha çöpe atacak gibi duruyor. Tarsus İdman Yurdu’nun şampiyonluk şansı yok denecek kadar az ama İçel İdman Yurdu’nun hala şansı var. Evet İçel’in şansı var ama şuan ki kadrosu ile çok zor gözüküyor.

Olurda ilk yarının sonlarına doğru ekstra puan kayıpları yaşamaz, şampiyonluk potasının içinde kalırsa devre arası yapacağı transferlerle o zaman umut olabilir. Öncelikle ön tarafa mutlaka atletik en az 3 oyuncu alması gerekiyor. Tabi bunları besleyecek, duran topları olumlu kullanacak yaratıcı bir 10’numarada gerekiyor.

Kırmızı Lacivertli takımın en sağlam yeri kalesi. Ancak önünde oynayan  4’lü için aynı şeyi söyleyemem. Belki şuan için en az gol yiyen takım olabilir. Bence takımın az gol yemesi İçel İdman Yurdu’nun takım olarak iyi savunma yaptığı için değil de rakiplerin kalitesinin düşük olmasından kaynaklanıyor.

Maalesef 3’ncü lig çok kalitesiz bir lig. Uzun zamandır bu ligi izlememiştim. İçel’in sayesinde izleme şansı buldum. Burada oynanana futbol demek çok zor. Zaten çok zor şartlarda sahaya çıkan kulüpler sıradan oyuncularla iyiden iyiye sıradanlaşmışlar. Umarım devre arası akıllı birkaç transfer, doğru hamlelere kalitesiz ligden kurtuluruz. Kent olarak kaliteli futbolu ve futbolcuyu özledik.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA