Müslüm KAYA | ÖĞRENMENİN VE MERAĞIN SEFALETİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Müslüm KAYA

Tarih : 1.07.2020  E-Mail : muslumkaya02@hotmail.com


ÖĞRENMENİN VE MERAĞIN SEFALETİ

(Başarılı bir öğrencinin figanı)

Günlerce, haftalarca, aylarca, yüzlerce saat çalıştım, çabaladım, okudum, altını çizdim, araştırdım, yazdım...Nihayetinde tüm derslerimi en üst not harf sistemi olan AA düşürdüm.

Yine binlerce soru çözdüm, deneme sınavı çözdüm; tarih, coğrafya, felsefe...konularını tekrar ettim. Yüzlerce saatimi bu uğurda harcadım. Ve oldukça iyi iki sınav verdim: TYT ve AYT süper geçti.

Peki sonra n'oldu derseniz, bugün o zaferden, coşkudan iz kalmadı. Tüm zafer naralarım kesildi, tüm coşkum ve sevincim söndü.

Aylarca süren emek sonrasında elde edilen utku bu kadarcık mı olacaktı? Elde avuçta hiçbir şey kalmadı, yorulup gitti.

Oysa bu yoğun, istekli, başarılı çalışmayı para kazanma yolunda kullansaydım, bir çıkar amacıyla iktidar partilerine yamansaydım, para ve nüfuz kazansaydım...sevinç ve coşku bitse bile geride çil çil altınlar, bir masa, sekreterler, önünde eğilip bükülen, el pençe divan duranlar kalırdı. Tüm çalışmalarının bir karşılığı olurdu. Moralin bozuk olsa da birikimlerini bozdurur bozdurur harcardın.

Hülasa dostlarım bilimin, sanatın, öğrenmenin, merakın peşinden koşmanın salt getirisi kısa süren bir coşku ve tatmin. Öyle hayatını maddi açıdan kolaylaştıran bir kazanç elde edebilmen pek kolay değil. Ne yapasın işte, benim yazgım da böyle örülmüş..

Diyeceksiniz ki çok geç değil. Sen de para kazanacağın, siyaseten güçlü olacağın alanlara kay ve parsayı topla.

Yapamam...Ben para kazanmayı bilemem, bağımsız ve çingene ruhum bir partinin disiplinine, hiyerarşisine yanıt veremez. Boğulurum kalırım.

Benim bu alemdeki payıma merak ve öğrenme aşkı düşmüş. Başka türlüsü elimden gelmez. Zaten bu saatten sonra da eksen kaymasına uğrayamam,  bedenim ve ruhum çatur çutur kırılır...




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA