Mitat ÇELİK | POLİPROPİLEN TESİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 7.04.2020  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


POLİPROPİLEN TESİSİ

Eksik olmasın ana akım medyamız, New York’un kovit günlüğünü yakından takip ediyor.Ülkemizin bilgilerini ise sağlık bakanı kendi rutini içinde bizlerle paylaşıyor. 

Salgın günlerinin insanlığa hatırlattığı en önemli gerçeklik, insanın dünyanın bir parçası olduğu, yok ettiği doğa birlikte can çektiği, olmalıydı. Son 10 yılda gözden kaçırdığı, sars, kuş, domuz, mers, ebola, zika, salgınlarının dilini çözme becerisini gösteremeyen insan, sanırım korona virüsü de teğet geçecek gibi duruyor. En azından ülkemiz için durum böyle olacak diyebilirim. Bunun göstergeleri şimdiden açığa çıktı.

Zamanlaması pek manidar olan Kanal İstanbul’un ilk ihalesini bir yana koyuyorum, neredeyse iki milyon insanın yaşadığı Mersin’in kalbi Karaduvar’ın polipropilen tesis bölgesi ilan edilmesi, şehrimiz adına kaygı verici bir durum da yarattı.

İlk başta, endüstriyel bir ürünün Mersin’de üretilecek olmasının fazladan ne tür zararı var, diye bilirsiniz. Ömrünün birkaç yılını aynı ve benzeri petrol ürünleri üreten Petkim’in yanı başında, Yarımca’da geçirmiş bir insan olarak ilk başta soluduğunuz havanın değişeceğini, ardından, bölge tarım arazilerini olumsuz etkileneceğini söylemeliyim.  

Bu benim, böylesi bir sanayiye bitişik yaşayarak deneyimlediğim ve Mersin için de ön gördüğüm kaygılarımdır. Fakat yine de nihai olarak bilim insanlarının ne söylediğine kulak verilmelidir. Gördüğüm kadarıyla yer seçiminin yanlış olduğu vurgulanıyor. Halk adına karar vericiler, neden konunun uzmanlarını duymazlar? Yeterince gündem olmamışken bölgenin kaderi hakkında karar verilmesi de ayrıca bir eleştiri durumu yaratmaz mı?




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA