Şehit Üsteğmen Ozan Olgu Köreke’nin adı Tarsus’ta konferans salonuna verildi



29 Mayıs 2025 Perşembe 17:24



Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki operasyonda şehit olan Üsteğmen Ozan Olgu Köreke'nin adı Tarsus Üniversitesi'ndeki konferans salonunda yaşatılacak.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, üniversitenin konferans salonuna senato kararıyla PKK'lı teröristlerce 2017'de tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan İstihkam Üsteğmen Ozan Olgu Köreke'nin adı verildi.

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Özen, törende, Köreke'nin milletin ortak hafızasında bir kahraman olarak yerini aldığını belirterek, "Onun adını salonumuzda yaşatmak sadece bir anma değil, bir vefa ve minnet borcunun ifadesidir. Vatanımızı ebediyen yaşatan kahramanlarımızın isimleri bu üniversitede sonsuza kadar kalplerimizde baki olacaktır." ifadelerini kullandı.

Törene, şehidin annesi Aydanur ile babası Hüseyin Köreke, Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz ve ilçe protokolü katıldı. (aa)





Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!



  BİK İLANLAR





 



ANASAYFA
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

mersinhaberci.com © Copyright 2016-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

sanalbasin.com üyesidir

URA MEDYA