Tarsus’ta bayramı öncesi denetimler sıklaştı |
|
|
26 Mayıs 2025 Pazartesi 17:16 |
Tarsus Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir bayram geçirebilmesi için tüm birimleriyle sahada olmaya devam ediyor. Zabıta ekipleri Kurban Bayramı öncesi denetimlerini sıklaştırdı. |
Haber Merkezi
Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi kent genelinde gerçekleştirdiği denetimlerle halk sağlığını tehdit eden unsurlara karşı kararlı bir mücadele yürütüyor. Yapılan kontrollerde, son kullanma tarihi geçmiş gıda ve temizlik ürünleri tespit edildi. Toplam bin 800 adet ürüne el konularak imha edildi. Belediyenin 153 ihbar hattına gelen şikayetler doğrultusunda harekete geçen ekipler, market, kasap, fırın ve alışveriş merkezlerinde kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Son kullanma tarihi geçmiş ürünler satan işletmelere idari yaptırımlar uygulanırken, ele geçirilen ürünler Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından imha edildi.
HİJYEN VE FİYAT DENETİMLERİ TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLÜYOR Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, işletmelerin hijyen koşulları, ürünlerin son kullanma tarihleri, etiket bilgileri ve fiyatlandırmaları titizlikle incelendi. Eksik gramaj, raf-kasa fiyat farklılıkları ve fahiş fiyat uygulamalarına karşı önlem alınarak vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçildi.
KALDIRIM İŞGALİYLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR Tarsus Belediyesi, kent merkezinin en yoğun yaya güzergahlarından biri olan Makam mevkiinden başlayarak, ana arter ve ara sokaklarda kaldırım işgaliyle mücadelesini sürdürüyor. Masa-sandalye, ürün teşhir stantları ve yasak bölgelere park edilen araçlar denetimlerde tespit edilerek gerekli işlemler uygulanıyor. Zabıta ekipleri, esnaf ve vatandaşlara ilgili mevzuat hakkında bilgilendirme yaparak yasal sınırlar konusunda uyarılarda bulunuyor.
‘HALK SAĞLIĞI BİZİM ÖNCELİĞİMİZ’ Denetimlerin sürdüğünü ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Halk sağlığını tehdit eden her duruma karşı kararlılıkla mücadele ediyoruz. Denetimlerimiz aralıksız sürecek ve vatandaşlarımızın sağlığını korumak için gereken tüm önlemleri almaya devam edeceğiz.” dedi. |
|
|
Yorum Ekle
|
BİK İLANLAR | |
|
![]() ANASAYFA MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM mersinhaberci.com © Copyright 2016-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. ![]() URA MEDYA |