MUT’TA YER FISTIĞINDA 800 TON REKOLTE BEKLENİYOR



2 Eylül 2022 Cuma 10:40



Mersin’in Mut ilçesinde alternatif ürün olarak yetiştirilen yer fıstığının hasadına başlandı. Bu yıl 800 ton rekolte bekleniyor.

Kadıköy Mahallesi’nde alternatif ürün olarak yetiştirilen yer fıstığı hasadının başlamasıyla nedeniyle Mut Kaymakamı Batuhan Bingöl, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır ve mahalle muhtarı Mustafa Şahin, yer fıstığı üretimi hakkında üreticilerden bilgi aldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, yıl boyunca tarımsal üretimin yapıldığı ilçede alternatif ürün olarak yetiştirilen yer fıstığının, Konya, Ankara, Antalya gibi illere gönderildiğini söyledi. Üretimi yapılan yer fıstığının kilosunun, toptan 20 TL, perakende olarak ise 30 TL’den satıldığını belirten Bayır, "İlçe genelinde bin dekar arazide ekimi yapılan yer fıstığı rekoltesinin, bu yıl 800 ton olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor” dedi. (iha)





Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!



 



ANASAYFA
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

sanalbasin.com üyesidir

URA MEDYA