LİSELİ SERHAT’IN KATİLİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET



7 Haziran 2022 Salı 17:16

Mersin’de 16 yaşındaki liseli Serhat Sayin’i sokak ortasında tabanca ile öldüren Şehmuz Yıldırım’a çocuğu kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme sanık için haksız tahrik indirimi ve meşru müdafaa indirim hükümlerini uygulamadı.

Hasan Küçük

 

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi’nde 14 Eylül 2020’de meydana gelen olayda, elektronik eşya satan bir mağazada çalışan Şehmus Yıldırım (25), birlikte yaşadığı dini nikahlı eşine ait olduğunu öne sürdüğü sonrasında ise kendisinin eşi adına sahte olarak açtığı ortaya çıkan sosyal medya hesabına mesaj attığını öne sürdüğü Y.S.'yi çağırıp darp etti. Ağabeyinin darp edildiğini gören Serhat Sayin, Şehmus Y.'nin iş yerine giderek, parka gelmesini istedi. Şehmus Y. de dükkan sahibinin ruhsatlı tabancasını alarak parka gitti. İkili parkın önünde karşılaştığı an Y., yanında getirdiği tabancasıyla Serhat Sayin’e ateş etti. Ağır yaralanan Sayin, özel araçla kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

KARAR ÇIKTI

Mersin 9. Ağır Ceza Mahkemesinde 24 Mayıs 2022’de görülen davanın 7. duruşmasının ardından dün karar duruşması için taraflar hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya tutuklu sanık Şehmuz Yıldırım, öldürülen Serhat Sayin’in annesi Sabiha, babası Cafer ve ağabeyi Yakup Sayin ile avukatlar katıldı. Baba Cafer Sayin savunmasında çocuğunun canice öldürülmesini kabul etmediğini belirterek “Cezaevinden çıkarsa başka analar ağlar. En ağır cezayı alsın” dedi.

Anne Sabiha Sayin ise “Benim ciğerim yandı. Başkalarının yüreği yanmasın. En ağır şekilde cezalandırılsın” şeklinde konuştu.

 

PİŞMANLIK FAYDA ETMEDİ

Ağabeyi Yakup Sayin’de kardeşinin katilinin en ağır cezayı almasını istedi. Sanık Şehmuz Yıldırım ise “Yakup olay anında kardeşini götürse idi bu olay yaşanmayacaktı. Serhat elinde bıçakla geldi. Keşke yaşanmasa idi. Pişmanım. Mütalaaya katılmıyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Verdiği aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Şehmuz Y’yi TCK’nın 82. maddesinin 1-e maddesine göre çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık için meşru müdafaa ve haksız tahrik indirimi uygulanmadı.





Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!



  BİK İLANLAR





 



ANASAYFA
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

mersinhaberci.com © Copyright 2016-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

sanalbasin.com üyesidir

URA MEDYA