Özyiğit: Emeklilerimiz sefalete itiliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Özyiğit: Emeklilerimiz sefalete itiliyor!


 

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, “Emekliler Günü” dolayısıyla yaptığı yazılı bir açıklamada, emeklilerin açlık sınırı altında yaşam mücadelesi verdiğini vurguladı. Özyiğit, “Çalışan, üreten ve alın teri döken emeklilerimiz, sefalete, zor bir hayata itilmektedir ve her geçen gün yaşamla olan b

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Emekliler Haftası sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün emeklilik günü olan 30 Haziran’ın, Dünya ve Türkiye’de Emekliler günü olarak kutlandığını hatırlatan Başkan Özyiğit, “Uzun yıllar boyunca Türkiye’nin kalkınmasına çalışarak, üreterek, emek vererek hayatlarının en verimli ve dinamik zamanlarını harcayarak tamamlayan emeklilerimiz refah ve huzur içerisinde yaşamayı beklerken, yokluk ve umutsuzluk içerisindedirler” dedi.

Sosyal, ekonomik ve kültürel hayatın yapı taşı olan, elleri, yürekleri ve alın terleri ile geleceğimizi kuran, varlık nedenimiz olan toplumsal hafızamızın temelini oluşturan emeklilerin gününü kutladığını söyleyen Başkan Özyiğit Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine olan tutumu, o milletin yaşamak kuvvetinin en önemli kıssasıdır. Çalışanlarına ve emeklerine bütün kuvvetiyle çalışmış olanlarına karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur“ sözünü hatırlattı. 

“EMEKLİLERİMİZ SEFALETE İTİLİYOR”

Türkiye’de, 12 milyona yaklaşan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı üyesi vatandaşın aldıkları düşük maaşları nedeniyle insana yakışan bir yaşam sürdüremediğini, açlık sınırı altında yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayan Özyiğit, “Çalışan, üreten ve alın teri döken emeklilerimiz, sefalete, zor bir hayata itilmektedir ve her geçen gün yaşamla olan bağları zayıflamakta, torunlarına bile mahcup olmaktadırlar. Gelişmiş dünya ülkelerinde baş tacı edilen, hak ettikleri saygı ve değeri gören, insanca yaşayabilecekleri ekonomik sosyal ve kültürel her türlü imkanı bulunan emekliler, hayatlarının son dönemlerini en güzel şekilde değerlendirirken, ne yazık ki ülkemizde AKP iktidarının yanlış, eksik, iyileştirici ve çözümleyici olmayan politikalar sonucu emeklilerimiz kaderleriyle baş başa kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

“ULUSLARARASI STANDARTLARIN ALTINDAYIZ”

Abdullah Özyiğit, uluslararası standartlara göre 4 çalışana 1 emekli düşerken, ülkemizde 1/6 çalışana 1 emekli düştüğünü kaydederek, “Bu da emeklilerimizin ülkenin ekonomik, sosyal ve aile yaşamına hala katkı verdiğini göstermektedir. Bir toplumun gelişmişliği, o toplumun emeklilerine ve yaşlılarına verdiği değerle ölçülür. Sosyal devlet olmanın temel kısaslarından biriside budur. Emekliler için de adalet anlayışımızı, herkes için adalet yürüyüşümüzle dile getiriyor, emeklilerimizin mutlu, sağlıklı ve huzurlu yaşamaları için mücadele ediyoruz. Geçmişimizin sahibi, mimarı ve varlık nedenimiz olan emeklilerimizin ellerinden saygıyla, kıvançla öpüyor, aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, sağlıklı ve huzurlu yaşam geçirmelerini diliyorum” şeklinde konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA