CHP Tarsus İlçe Başkanı’ndan eleştiri: | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP Tarsus İlçe Başkanı’ndan eleştiri:


 

Mersin’de Adalet Nöbeti sürüyor. Gençlik Anıtı önünde gerçekleşen nöbeti devralan CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, eyleme katılımın düşük olmasını eleştirerek parti üyelerine tepki gösterdi. İlk, “Artık yollara dökülelim’ diyen arkadaşlarımızı bugün yanımızda göremiyoruz. Onları kınıyorum” dedi.

Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaoğlu’nun Adalet Yürüyüşü’ne destek vermek için Mersin’de aralıksız sürdürülen Adalet Nöbeti eylemi önceki akşam da sürdü. Pozcu’da yer alan Gençlik Anıtı önünde yapılan nöbet eylemini CHP Tarsus İlçe Başkanlığı devraldı. Emek ve Demokrasi güçleri ve bazı STK temsilcilerinin de destek verdiği eylemde konuşma yapan CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, eyleme katılımın düşük olması nedeniyle kendi partililerini eleştirdi.

“YOLLARA DÖKÜLELİM DİYENLERİ YANIMIZDA GÖREMİYORUZ”

Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünün, milyonların katılımıyla büyük bir final yapacağını söyleyen İlçe Başkanı İlk, Mersin’deki Adalet Nöbeti eylemine katılımın az olmasına tepki gösterdi.  İlk, “Ne hikmetse halen bölgemizde insanların duyarlı olmadığını görüyorum. Yani ‘Ne zaman yollara döküleceğiz? Artık yollara dökülelim’ diyen arkadaşlarımızı şimdi etrafımızda göremiyoruz. Genel Başkan 16 Nisan’dan sonra sokağa inmeliydi diyenleri, bugün yanımızda göremiyoruz. Onları burada kınıyorum. İnşallah Genel Başkanımız bu yürüyüşü bitirecek. Türkiye’de adaleti yeniden tesis etmek için, kendisine düşen görevi yerine getirmek için yollara çıktı. Ülkemizde yaşayan herkes de Sayın Genel Başkanımızın bu çabasını görüyor. Bizler de CHP örgütleri olarak elimizden geldiği kadar genel başkanımıza yardımcı olacağız” dedi.

“YÜRÜYÜŞÜ BESLEMEMİZ GEREKİYOR”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe de Adalet Nöbeti eylemine katılımın daha da yüksek olması gerektiğinin altını çizdi. Erçe, “Bu adalet yürüyüşü kutsal bir yürüyüş. Bu yürüyüşün altını doldurmamız gerekiyor. Yürüyüşü beslememiz gerekiyor. Genel Merkezimizden şubelerimize kadar bu eylemi önemsiyoruz ve bu eylemin destekçisiyiz” diye konuştu.

“HER HANEYE ADALETSİZLİK DÜŞÜYOR”

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Kenan Hazar ise, “Ben adalet deyince Albay Ali Tatar’ı, İlhan Selçuk’u, Türkan Saylan’ı, Berkin Elvan’ı düşünüyorum, yüreğim yanıyor. Ali İsmail Korkmaz’ı , Abdullah Cömert’i  düşünüyorum. Bütün Gezi çocukları yüreğimde yanıyor. Bu memlekette her haneye adaletsizlik düşüyor. Adalet yürüyüşünü destekliyorum. Kılıçdaroğlu’nu buradan bir kez daha selamlıyorum. Onlara destek verenleri selamlıyorum” şeklinde konuştu.

“ADALETİ VE ÖZGÜRLÜĞÜ MUMLA ARAR OLDUK” 

Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu da konuşmasında hem hükümeti eleştirdi, hem de özeleştiri yaptı. “Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki sıradan herkesin ihtiyacı olan ve her yerde olması gereken şeyler için direniyoruz, ölüyoruz, bedel ödüyoruz” diyen Alaybeyoğlu, şöyle konuştu: “Son yıllarda ülkemizde her şey yerle bir edildi. Onurumuzla oynanamaya başlandı, işimizle oynanmaya başlandı, aşımızla oynanmaya başlandı. Çocuklarımız ölüyor her gün, artık o kadar sıradanlaştı ki sadece canı yanan ailelerin gözyaşlarından başka kimse hissetmez oldu. Yüz binin üzerinde insan sorgusuz sualsiz işten atıldı.  Sadece sanki bu sorun onların sorunuymuş gibi algılanmaya başlandı. Grevler, hak arama yolları ortadan kaldırılıyor, direnişler suç örgütü haline getiriliyor. Peki, adaletin olmadığı yerde, özgürlüğün olmadığı yerde, onurun olmadığı yerde geriye ne kalıyor? Bugün ülkemiz bu üç temel öğeyi arıyor artık. Hem de mumla arıyor, bunu söylemek gerçekten acı. Emekliyiz, bu ülkenin taşında toprağında yaratığımız her değerinde alın terimiz var bizim. Ama bu yarattığımız değerde hırsızlar, katiller, ahlaksızlar olsun diye değil, onuruyla daha güzel bir geleceği kurmak için emek harcadık.  Onun için öldük, ama istedik ki bu ülkede adalet olsun, emek değerli olsun. Galiba beceremedik ama mücadeleyi devam ettireceğiz. Adaleti isteyeceğiz ve getirene kadar bu ülkede bunun mücadelesini vereceğiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA