KONUT SATIŞLARI ARTIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KONUT SATIŞLARI ARTIYOR


 

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, yılın ilk 5 ayında yurt genelinde 556 bin 784 konutun satıldığını belirtti.

Mersin’de her geçen gün yeni yaşam alanlarının hayata geçmesiyle konut sayısında artış sağlandığını kaydeden Madenli, buna paralel olarak satışların normal seviyelerde sürdüğünü söyledi.

Emlakçılar Odası Başkanı Madenli, Türkiye genelinde yılın ilk 5 ayında toplam 556 bin 784 konut satıldığını söyledi. 5 aylık konut satışının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,13 arttığını ifade eden Madenli, “Söz konusu dönemde, Türkiye'nin en fazla nüfusa sahip kenti  İstanbul'da 96 bin 386 konut satılırken, bu rakam başkent Ankara'da 62 bin 959 olarak gerçekleşti. Türkiye'nin nüfusu en kalabalık 3’üncü ili İzmir'de ise aynı dönemde 34 bin 305 konut satıldı. Antalya, Bursa ve Kocaeli'de de toplam 63 bin  646 konut yeni sahibini buldu. Bu dönemde en az konut satışı yapılan iller ise toplam 279 ile  Hakkâri, Ardahan ve Şırnak olurken, Bayburt, Tunceli, Gümüşhane, Iğdır ve  Bitlis'te toplam bin 842 konutun satışı yapıldı” diye konuştu.

14 İLDE KONUT SATIŞI AZALDI

Bu yılın ilk 5 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre sadece 14 ilde  konut satışının azaldığı bilgisini de veren Madenli, “Van, Hakkâri, Kilis, Batman, Karabük, Nevşehir, Tunceli,  Antalya, Trabzon, Tekirdağ, Edirne, Erzincan, Sakarya ve İstanbul dışındaki bütün  illerde konut satışları artış gösterdi. İstanbul'da konut satışları söz konusu dönemde geçen yılın aynı  dönemine göre yüzde 0,46 azaldı. Yüzde 129,07 ile en fazla artışın görüldüğü Şırnak'ta Ocak-Mayıs 2016  döneminde 86 olan konut satışı, bu yılın aynı döneminde 197'ye çıktı. Şırnak'ı  yüzde 73,95 ile Bayburt, yüzde 65,33 ile Bitlis, yüzde 60,54 ile Bingöl ve yüzde  48,82 ile Kastamonu izledi” ifadelerini kullandı.

MERSİN’DE SATIŞLAR NORMAL SEVİYELERDE

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Madenli, konut satışlarının Mersin’de normal seviyelerde seyir ettiğini de sözlerine ekleyerek, “Mersin’de her geçen gün yeni yaşam alanlarının hayata geçmesi sebebiyle konut sayısında ciddi artış sağlandı. Buna parallel olarak da satışlar normal seviyelerde sürdü.  Türkiye genelinde 2017 yılının ilk 5 ayında toplam 556 bin 784 konut  satıldı. Birçok yeni konut projesinin hayata geçmesi ve çeşitli konut edindirme  kampanyalarının düzenlenmesiyle hareketlenen sektörde 5 aylık konut satışı, 524  bin 612 konutun satıldığı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,13 yükseldi” şeklinde konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA