Mersin’de adalet nöbeti aralıksız sürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de adalet nöbeti aralıksız sürüyor


 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Milletvekili Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı Adalet yürüyüşüne Mersin’den destek olmak için başlatılan Adalet Nöbeti eylemi bayram süresince de devam etti.

Mehmet Nabi Batuk

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşüne Mersin’den destek vermek için, CHP İl Başkanlığı tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemi Özgecan Aslan Meydanı’nda (Barış Meydanı) bayram süresincede devam etti. CHP İl Başkanlığı tarafından bayram nedeniyle ara verilmesi nedeniyle nöbet eylemine katılım azalırken sayıları 10 ile 15 arasında değişen gönüllü vatandaşlar eylemi devam ettirdi.

“ADALETE SAHİP ÇIKMAK İÇİN ALANLARDA OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Bayram süresince akşam saatlerinde Özgecan aslan Meydanı’nda toplanan gönüllü vatandaşlar bekleyişlerini sürdürürken Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan ve bazı kadın vatandaşlar ‘Adaleti adım adım örüyoruz’ şiarıyla örgü örmeye devam etti. Bayram süresince gerçekleştirdikleri nöbet eylemi hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulunan Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, “Biz Adalet yürüyüşüne destek olmak için eyleme katılmıştık. Ancak nöbet eylemine bayram nedeniyle ara verildi. Ancak Adalet yürüyüşü bayram süresince devam ettiği için bizde Mersin’deki Adalet nöbeti devam etmeli diye düşündük. Zaten ilk nöbet eylemine gittiğimde adalet için sabırla örgü öreceğimi söylemiştim. Bayram süresince de meydandaydık ve ben örgümü örmeye devam ettim.  Alanda bizi gören dostlarımız ve vatandaşlarda destek verdi. Adalet yürüyüşü sürdüğü müddetçe adalet nöbetleri de devam edecek. Bayramda genellikle sayımız 10 ila 15 arasında değişti. Türkiye haksızlıkların ve hukuksuzların artış göstererek yaşandığı bir dönemden geçiyor. En fazla adalete ihtiyacımız olduğu dönemde bu dönem oldu. Bu nedenle Ana muhalefet liderinin çıkışı hepimizin için de bir umut oldu. Bizde bunun üzerine adalete sahip çıkmak için alanlara çıktık ve alanlarda olmaya devam ediyoruz” dedi.

CHP: “ADALET NÖBETİ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR”
CHP il Kadın kolları başkanı Pakize Güler, gazetemize verdiği demeçte, Adalet Nöbeti eyleminin yarın Özgecan Aslan Meydanı’nda kaldığı yerden devam edeceğini aktardı. Partililerin bayramda yakınlarını ve kabristan ziyeretlerini yapmaları için bayramda ara verdiklerini belirten Güler, “Yarın adalet nöbetimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bayram dolayısı ile ara vermek zorunda kaldık. Vatandaşlarımızın memleketlerini, yakınlarını ve kabristanlarını ziyaret edebilmeleri için ara verdik. Ancak yarından itibaren saat 18.00’de Barış Meydanı’nda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA