Adalet Nöbeti 4’üncü gününde! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Adalet Nöbeti 4’üncü gününde!


 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’ne Mersin’den destek vermek için başlatılan Adalet Nöbeti dördüncü gününde sürüyor.

Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan Adalet Yürüyüşüne Mersin’den destek vermek için başlatılan Adalet Nöbeti Özgecan Aslan Meydanı’nda (Barış Meydanı) dördüncü gününde sürüyor. Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin de desteğini sürdürdüğü Nöbet eylemine CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ile Serdal Kuyucuoğlu, Mersinli Yazar İpek Ongun, CHP il ve ilçe örgütleri de destek verdi.

“BU EYLEMLER SONUÇ VERENE KADAR SÜRECEK”

Eylemde ilk olarak konuşan CHP Mersin milletvekili Serdar Kuyucuoğlu, ülke genelinde yapılan “Adalet” eylemlerinin iktidar tarafından artık ciddiye alınması gerektiğini belirterek, biran önce adım atılması gerektiğini söyledi. Milyonlarca insanın ortaya koyduğu iradeye iktidarın iyi bir çözümleme yaparak yaklaşması gerektiğini dile getiren Kuyucuoğlu, “Bu tavrımızı iktidar iyi çözmeli. Bizim eylemimiz işten atılan akademisyenler için, tutuklu gazeteciler için, tutuklu vekiller için, işçiler ve daha toplumun birçok ezilen ve hukuksuzluğa uğrayan kesimleri için yapıyoruz. Bu eylemleri artık ülkedeki adalet duygusunun zedelendiğinden kaynaklı yapıyoruz. Bu eylemler sonuç verene kadar sürecek. Bu ülke Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın babasının çiftliği değildir” dedi.

“BİR GÜN İKTİDAR İÇİN ESEN RÜZGAR TERS DÖNECEK”

Ardından konuşan CHP Mersin milletvekili Hüseyin Çamak ise, amaçlarının ülkede var olan hukuksuzlukların yok edilmesi ve adalet olduğunu vurguladı. Çamak, “Bir gün iktidar için esen rüzgar ters dönecek. Rüzgar her zaman aynı yerden esmez. Artık toplumun tüm kesimleri adalet yürüyüşlerine katılıyor. Yetmez ama evet diyenlerde adalet istiyor. Tüm bu adaletsizlikler iktidar için bir zemin kaymasıdır. Bu yaptığımız eylem bir direnmedir ve direnişimiz sonuç verene kadar sürecek” dedi.

Son olarak HDK adına konuşan Canan Yüce de, güçlerini Türkiye’nin ezilen halklarından aldıklarını söyleyerek, adalet aramak için başlatılan yürüyüşün ne ilk olduğunu ne de son olacağını ifade etti.

Açıklama alkışlar ve atılan sloganlar ile son bulurken nöbet eylemi yakılan ateş etrafında çekilen halaylarla sürdü. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA