“Adalet istiyoruz!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Adalet istiyoruz!”


 

CHP Mersin İl Örgütü, Barış Meydanındaki adalet bekleyişini sürdürüyor. Nöbetin ikinci günü yine meydanda toplanan partililer ve bazı sivil toplum kuruluşları adalet çağrısını yineledi.

Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Genel Başkanı Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne Mersin’den destek olmak için CHP İl Örgütü tarafından başlatılan Adalet Nöbeti Barış Meydanı’nda ikinci gününe girdi. CHP Mersin Milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu ile Hüseyin Çamak ve Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenlerinin de katıldığı nöbet eyleminde, KHK ile ihraç edilen ve 100 günden fazladır açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın fotoğrafları da asıldı. Sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Herkes için adalet”, “AKP halka hesap verecek” sloganlarının atıldığı eylemde Türkiye’deki diğer illerle eşzamanlı olarak 2 dakika adaleti düşünme eylemi de gerçekleştirildi.

“ZİHNİYET ‘ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇTİ’ ZİHNİYETİ”

AKP Hükümeti’nin TBMM’yi etkisizleştirmeye çalıştığını ve yargıyı kontrol altına almaya çalıştığını söyleyerek sözlerine başlayan CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, “Meclis’te söylenen hiçbir söz dikkate alınmadı. Zihniyet ‘atı alan Üsküdar’ı geçti’ zihniyeti. Bu ülkede birlikte yaşıyoruz. Bu ülkede yaşayan her insanın söz söyleme hakkı vardır. Sözüne itibar edilmesi gerekir. Bu ülkede yasalar herkes için geçerli olmalı, herkesi bağlamalı, herkesi bu yasalara saygı göstermesi zorunluluktur. Bunların hiç biri uygulanmayınca Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bir yola çıktı. Elbette yalnız değildir. Her gün binler destek veriyor.” dedi

Barış Meydanında baş başlattıkları “Adalet” talebinin CHP’nin değil sivil toplum örgütü ve bazı partilerin katıldığı bir adalet çatısına dönüştürdüklerini belirten Özyiğit, Barış Meydanı’nda bir de adalet defteri açacaklarını belirterek, “Adalet talebi olan duygularını yazabilecekler. Eylemimiz devam edecek” dedi.

“YARGIYA BASKI ARTTIRILDI”

CHP İstanbul Milletvekili gazeteci Enis Berberoğlu’nun hiçbir delil olmadan tutuklandığını söyleyen CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, yargıya hükümet tarafından büyük bir baskı olduğunu kaydetti. Kuyucuoğlu, “4 bin 300 civarında hakim ve savcı tasfiye edildi. Bunların yerine partililer yerleştirildi. Artık burada adaletten, hukuktan söz etmek mümkün değildir. O nedenle direneceğiz, cumhuriyete sahip çıkacağız” diye konuştu.

“ADALETTEN, DEMOKRASİDEN ADIM ADIM GERİYE GİDİLDİ”

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak da eylemin alınma kararının yaşandığı süreci anlattı. Tarihte baskılara karşı gerçekleşen büyük yürüyüşlerden de örnekler veren Çamak, “Yürüyüşümüz devam ediyor. Bu bir demokrasi yürüyüşüdür. Maalesef ülkemizde 2007’den beri adaletten, demokrasiden adım adım geriye gidildi. 2010’da yapılan referandumdan sonra, adaletin, demokrasinin getirilmeyeceğini o gün de gördük. Bu tramvayın bir yerde duracağını ve orada inileceğini biliyorduk. Sonunda inildi” dedi.

“ADALETİN KIRINTILARI BİLE KALMADI”

Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Yılmaz Bozkurt ise, demokrasi ve adalet için yürüdüklerini söyledi. 2002 yılından beri Türkiye’de emekçilerin kazandığı birçok hakkı kaybettiğini hatırlatan Bozkurt, “Hiç kimsenin güvencesi yok. Adaletin kırıntıları bile kalmadı. AKP’nin yöneticileri hâkim, savcı alıyor. Böyle bir sistemde bağımsız adaletten bahsedilemez. Gün mücadele günü, diktatörlüğe karşı, demokrasinin, adaletin, barışın, eşitliğin, özgürlüğün yanında saf tutma günüdür. Kemal Kılıçdaoğlu’nun başlatmış olduğu yürüyüşü tüm Türkiye genelinde emek ve demokrasi güçleri olarak destekliyoruz. Yürüyüşü yürüyüşümüzdür” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA