Başkan Aktaş giderayak nükleer karşıtlarını ayıpladı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Aktaş giderayak nükleer karşıtlarını ayıpladı!


 

Akdeniz Belediyesi’ne 6 ay önce kayyum olarak atanan ve geçtiğimiz günlerde tayini çıkan Kaymakam Aktaş, giderayak çevrecilere yüklendi! Nükleere tepki gösteren çevrecilerin Adanalıoğlu sahiline karşı duyarsız kalmasına tepki gösteren Aktaş, onları ayıpladı!

Samsun’un Atakum ilçesine atanan Akdeniz Kaymakamı ve Akdeniz Belediyesine kayyum olarak atanan Hamdi Bilge Aktaş, belediye başkanlık görevi süresince yaptığı hizmetleri anlattı. Akdeniz Belediyesi'ni vatandaşlara yönelik hizmet eder noktaya getirdiklerini söyleyen başkan Aktaş, altı ay gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde tüm vatandaşların yanında olmaya çalıştıklarını ve en önemli projelerden biri olan  Adanalıoğlu Mahallesi sahilinde kıyı kenar çizgisini ihlal eden yapıların yıkımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

“GÖNLÜM RAHAT BİR ŞEKİLDE AYRILACAĞIM”

Göreve geldiklerinde hem personel hem de maddi anlamda belediyenin çok zor bir süreçte olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, "Her ne kadar 6 ay gibi kısa bir sürede  Mersin'de görev yapsam da, bu kısa zaman dilimi içerisinde ben de bir Akdenizli oldum diyebilirim. Hükümetimiz tarafından hem kaymakam olarak hem de belediye başkanı olarak görevlendirildim. Hakikaten belediye çok zor durumdaydı, hem personel hem de gelir gider açısından dar boğazdaydı. Ben de arkadaşlarımla birlikte bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Göreve geldiğimiz altı aylık süre zarfı içerisinde belediyeyi çalışır hale getirdik. Yani belediyeyi vatandaşa odaklı hale getirdik. Bu anlamda Mersin'den gönlüm rahat bir şekilde ayrılabileceğimi söyleyebilirim. Bu görevde bulunduğum süre zarfı içerisinde belediyede bir çok hukuksuzluğu tespit ettik ve bu hukuksuzlukları çözmeye çalıştık" dedi.

“6.4 KM'LİK BİR SAHİL BANDINIDA REKREASYON PROJESİ BAŞLATTIK”

Kazanlı sahilinde 800 dönüm civarında bir araziye sahip olduklarını ve Adanalıoğlu sahilinde  proje gereği maliyede bakanlığından tahsisini isteyerek toplam 6.4 km bir alana ulaşacak arazi içerisinde rekreasyon projesi başlatmak üzere adımlar attıklarını söyleyen Başkan Aktaş, 'Burada özellikle bir şeyi vurgulamak istiyorum.Aslında buradan ayrılmam gerekiyordu ancak Adanalıoğlu sahilinde bir proje başlattık. Kazanlı'da belediye olarak 800 dönüm civarında bir arsamız var. Adanalıoğlu'ndan başlamak suretiyle kazanlıya kadar olan   6.4 km'lik  sahil bandında bir rekreasyon projesi yapmak üzere kolları sıvadık.Bu proje için girişimlerimizi yaptık ve sayın defterdarımız ile birlikte Adanalıoğlu sahiline gittik.  Gittiğimizde ise iki duyguyu aynı anda yaşadım.Bu bölgenin; bitişiğinde bulunan muazzam  çam ormanıyla dünyanın en güzel sahillerinden olduğunu gördüm. Sevincim kısa sürdü.Çünkü, kumsalların üzerine kurulmuş yüzlerce  derme çatma barakalar vardı. Bu görüntü defterdarımla berber  bizlerin gözlerini yaşarttı. Bu ilkel yapılaşma ile ilgili bu güne kadar bana hiçbir ihbar ve şikayet gelmedi.Şunu  üzülerek belirteyim ki; normalde insanlar şikayete gelir ama ben şunu gördüm.Bu konu çok önemli olmasına rağmen hukuksuzluğa adeta göz yumulmuş.İlçenin, bu ilin hatta Türkiye'nin en büyük olaylarından bir tanesidir” şeklinde konuştu.

“SAHİL YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞANA KADAR GÖREVİMİN BAŞINDAYIM”

Adanalıoğlu'nda metruk binalara yönelik yıkım çalışmaları son bulana kadar görevinin başında olacağını ifade eden Başkan Aktaş, "Adanalıoğlu sahilinde ki metruk binalardan bu güne kadar kimse rahatsız olmamış sanırım. En azından bir kişi şikayet etse dese ki ;efendim burada böyle bir şey var biz de üstüne gitsek.Ama maalesef ben burayı tesadüfen  gidip yerinde gördüm. İnanın herhangi bir kurumdan herhangi bir şekilde bir ihbar almadım, bir duyum almadım. Tamamen kendim gittim orda bu durumu gördüm. Belediye olarak orada ki  derme   çatma binaların bir kısmını ortadan kaldırdık.  O sahilin tamamını  temizleyene kadar ben buradan ayrılmayacağım. O binaları tamamen temizledikten sonra görevimden ayrılacağım. Bu konuda ki bütün sevap da günah da şahsıma aittir" şeklinde konuştu.

“BÜTÜN SORUMLULUK BANA AİT”

Çevrecilerin Adanalıoğlu sahiline karşı duyarsız kalmasına da tepki gösteren Başkan Aktaş, “Kentte çevreci olduğuyla iftihar eden, efendim burada nükleer santral yapılıyor diye olaylar çıkaran insanların Adanalıoğlu gibi güzel bir sahilde  gerçekleşen bu hukuksuzluğa tepki göstermemesi çok büyük ayıptır. Bence buraların daha önce tespit edilerek, mücadele edilmemiş olması daha üzücü ve acıdır. Ayrıca Adanalıoğlu'nda başlattığımız yıkım ile ilgili birileri diyebilir, efendim bunları ben yıktırttım  gibi söylemlerde bulunabilirler. Ama bilinmesini isterim ki, derme çatma yapıların yıkılmasıyla, kaldırılmasıyla ilgili bütün sorumluluk, bütün günah ve bütün sevap bana aittir. Adanalıoğlu sahilinin temizlenmesi işi Hamdi bilge Aktaş’ın işidir ve yine dolayısıyla belediyenin işidir. İnşallah o bölge yakın zamanda insanların ailesini,çoluk çocuğunu alıp giderek rahatlıkla vakit geçireceği bir yere dönüşecektir. Bunu da halkımla paylaşmak istedim. Hepinize en derin saygılarımı selamlarımı sunuyorum. Hoşçakalın” ifadelerini kullandı.

“BİRÇOK HİZMET YAPTIK”

Engelli parkı yapımı, yaşlılarımıza evinde sağlık hizmeti, çocuklarımıza beceri kursları gibi pek çok hizmete imza attıklarını dile getiren Başkan Aktaş; 'Sorunlarımızın başında gelen imar sorununu çözüme kavuşturduk. İmar yönünden bize birçok ihbar geldi ve bu ihbarları değerlendiren arkadaşlarımız gerekli işlemleri uyguladılar. İlçemizde ruhsatsız olan işyerleri oldukça fazlaydı. Bu işyerlerine yönelik denetimlerimizi arttırdık.  Ayrıca bazı fırın ve lokantalara zabıta ekiplerimiz düzenli bir şekilde denetimlerini gerçekleştirdi. Ben buradan  ayrılacağım ve göreve başka bir arkadaşımız gelecek. İnşallah o da bizden aldığı görevi daha iyi noktalara taşıyacaktır' diyerek sözlerini sonlandırdı. (bülten)



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA