Özgecan Meydanı’nda “Adalet Çadırı” kuruldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Özgecan Meydanı’nda “Adalet Çadırı” kuruldu


 

Mersin Emek ve Demokrasi Bileşenleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek vermek için Özgecan Meydanı’nda ‘Adalet Çadırı’ kurdu.

Haber Merkezi

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Muğdat Cami’sinde bir araya gelerek, Özgecan Meydanı’na doğru yürüdü. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğündeki eyleme, CHP Mersin milletvekilleri Hüseyin Çamak ile Serdal Kuyucuoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi, Emek Partisi Mersin İl Örgütü ile KESK'e bağlı sendikalar katıldı. SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, burada platform adına yaptığı açıklamada, “Beş gündür adalet, özgürlük, demokrasi için yürüyoruz. Bu yürüyüş 80 milyon insanın yürüyüşüdür. Çünkü bu ülkede 2002 yılından bu yana çok şeyimizi kaybettik. AKP'nin yöneticileri hakim ve savcı oluyor. Böyle bir sistemde bağımsız adaletten bahsedilemez” dedi. Sözlerini, “Gün mücadele günü, diktatörlüğe karşı demokrasinin, adaletin, barışın, eşitliğin yanında saf tutma günüdür” diyerek sürdüren Bozkurt, “Mersinlilere çağrı yapıyoruz; Adalet, herkes için adalet! CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşü, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak destekliyoruz, yürüyüşü yürüyüşümüzdür" şeklinde konuştu.

“ÖZGECAN MEYDANI, ADALET NÖBETİNİN MERKEZİ OLACAK”

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit ise, Barış Meydanı’nda her akşam saat 18:00’de ‘Adalet Nöbeti’ tutacaklarını, halkın yoğun kullandığı kamusal alanlarda da 2 dakikalık ‘Adaleti Düşünme’ eylemi yaparak, insanların dikkatini adalet talebine çekeceklerini anlattı.

Abdullah Özyiğit, şöyle dedi: “Adalet talebimizi CHP bayrağı altında değil, her partinin, her sivil toplum örgütünün, bu ülkede adaletin olmadığına inanan herkesin katılacağı bir çatıya kavuşturacağız. Barış Meydanı’nda adalet defteri açacağız. Herkes o deftere düşüncelerini, duygularını yazacak. CHP il ve ilçe örgütleri, kadın kolları ve gençlik kollarının yanı sıra sivil toplum örgütleri de adalet nöbetini devralacak ve o akşam neler yapılacağını planlayacak.”

“ADALETİ BİNALARDAN ÇADIRLARA TAŞIDIK”

CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel ise, adaletin bir gün herkese lazım olacağının altını çizdi, "Adalet, Cumhurbaşkanına da lazım olacak. O koltuktan inmeyecek diye bir kaide yok. Daha önce de gelenler-gidenler oldu. Onlar gittiğinde mutlaka yargılanacaklardır. O zaman biz yine adalet diyeceğiz. Biz adalet, özgürlük istiyoruz. Yarından itibaren burada adalet çadırı olacak. Artık binalarda adalet yok, adaleti çadırlara taşımaya karar verdik" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA